diumenge, 7 d’abril del 2019

Febrer ha marcat a preus corrents una variació interanual del 0,5% a l'IVGS català

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya ha augmentat el passat febrer un 0,5% a preus corrents respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha comunicat l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que dimecres passat ha emès. Aquesta evolució de l'IVGS ve motivada per l'augment de les vendes d'alimentació, un 7%; ja que les vendes de la resta de productes han disminuït, variant en concret un -4,6% en el mateix període.

Quant a l'acumulat dels dos primers mesos de l'any, sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 1,2% respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació també han augmentat un 7%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 2,4% en el mateix període. A preus constants, eliminant per tant l'efecte dels preus, l'IVGS decreix al febrer un 0,5% interanual: per grups de productes, les vendes d'alimentació mostren un augment interanual de 5,2%, mentre que disminueixen un 5,1% les de la resta de productes.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del febrer passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada