divendres, 29 de març del 2019

Tot i seguir per sobre de la mitjana catalana, la taxa de graduació d'ESO al Maresme disminueix

A la darrera edició de l'informe biennal Les realitats juvenils del Maresme, que realitza l'Observatori de Desenvolupament Local del Maresme en col·laboració amb el Servei Comarcal de Joventut, es conclou que, en els darrers dos anys, la taxa de graduació a l'ESO ha baixat lleugerament a la comarca situant-se en el 89,01%: ho ha comunicat el Consell Comarcal del Maresme mitjançant una nota informativa que ha emès abans-d'ahir. La quota es manté, però, per sobre de la mitjana catalana, que és del 88,61%.

Destaca el municipi de Cabrera de Mar, amb un 100% de graduació i, a la banda oposada, Cabrils i Argentona amb els registres més baixos, respectivament el 82% i el 82,05%. Per sexes, Les realitats juvenils del Maresme 2018. Ampliació, revisió i actualització de dades apunta que les noies tenen un nivell més elevat d'aprofitament de l'ESO. La taxa de graduació arriba, de fet, al 92,9% en el col·lectiu femení i es queda en el 84,97% en el masculí: és una tendència també reflectida en les dades catalanes tot i que les noies maresmenques es troben per sobre de la mitjana de Catalunya i els nois de la comarca registren un nivell d'aprofitament inferior al del conjunt català.

Evolució percentual de graduats en ESO al Maresme i a Catalunya des del curs 2000-01 al 2016-17 / INFORME LES REALITATS JUVENILS DEL MARESME 2018. AMPLIACIÓ, REVISIÓ I ACTUALITZACIÓ DE DADES

+info: http://www.ccmaresme.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada