divendres, 1 de març del 2019

Enllestit el nou pla de carreteres locals que va a aplicar-se a la demarcació de Barcelona

"Aquest nou Pla de Carreteres permetrà fer plantejaments agosarats i ambiciosos", assegura el president de la Diputació, Marc Castells


La Diputació de Barcelona ha tancat el nou pla de carreteres locals de la demarcació, després d'una anàlisi exhaustiva de la mobilitat al territori i d'un procés de diàleg amb els governs locals per tal de definir les necessitats de cada municipi: ho ha donat a conèixer la pròpia Diputació mitjançant una nota informativa que ha emès abans-d'ahir. El Pla de Carreteres Locals, conegut com a Pla Zonal, està pensat a 15 anys vista i converteix en carreteres 53 camins molt transitats, que sumen 143 km de via. A més, inclou obres de millora de la seguretat viària a 68 camins, al llarg de 301 km, amb actuacions al ferm i en elements de protecció. També es preveuen actuacions a 86 trams de 63 carreteres, on es faran obres d'eixamplament i millora al llarg de 332 km. Finalment, descataloga 150 km de 89 carreteres per la seva escassa utilització.

En conjunt, les actuacions incloses al Pla de Carreteres de la Diputació de Barcelona beneficien 149 municipis de la demarcació. Es tracta del primer Pla de Carreteres que fa la Diputació en els darrers 40 anys, si bé la institució ha vingut realitzant el programa de planificació viària durant més de 150 anys en carreteres i camins veïnals de la demarcació. Aquest nou pla, en una primera fase, fins al 2022, suposarà una inversió de 24 milions d'euros. Actualment, en el conjunt de la demarcació la Diputació de Barcelona és titular de 1.575 km de carreteres, que conformen la Xarxa Local de Carreteres. El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, en paraules recollides a la referida nota informativa explica: "Aquest Pla és un salt endavant, en una legislatura marcada per la voluntat de connectar pobles i municipis diversos de tota la demarcació i garantir, per tant, l'equilibri territorial" i afegeix també a la mateixa nota: "Aquest nou Pla de Carreteres permetrà fer plantejaments agosarats i ambiciosos perquè tots els ciutadans de la demarcació estiguin més connectats".

Mapa del nou Pla de Carreteres Locals / DIBA

+info: https://www.diba.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada