dilluns, 12 de novembre del 2018

A preus corrents l'IVGS de Catalunya el passat setembre ha decrescut un 8,2% interanual

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha disminuït al setembre un 8,2% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons comunica l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) mitjançant una nota informativa que ha emès dilluns passat. L'índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha tingut motivada aquesta evolució per les vendes tant de productes d'alimentació, que registren un -7,2%, com de la resta de productes, que registren un -9,1%.

En l'acumulat dels primers nou mesos de l'any, sempre segons la referida nota de l'Idescat, la variació de l'IVGS ha estat de -3,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes acumulades de gener a setembre d'enguany mostren variacions negatives tant dels productes d'alimentació, un -2,7%, com de la resta de productes, un -4,1%. A preus constants, eliminant per tant l'efecte dels preus, l'índex mostra un decrement interanual del 10,3% el passat setembre. Per grups de productes, també a preus constants i al setembre d'enguany, les vendes d'alimentació disminueixen un 8,9% interanual i les de la resta de productes, un 11,5% interanual.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del setembre passat. L'índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m²; excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada