dijous, 16 d’agost del 2018

L'IVGS català a preus corrents cresqué un 2,9% interanual el passat juny

A preus corrents l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya ha augmentat al juny del 2018 un 2,9% interanual, segons comunica l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 1. L'IVGS fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 metres quadrats, i no inclou les estacions de servei. Per grups de productes, la variació interanual al juny ha estat d'un augment del 3,5% quant a les vendes dels no alimentaris i, pel que fa als d'alimentació, d'un augment del 2%.

En l'acumulat dels primers sis mesos del 2018, sempre segons la referida nota de l'Idescat, la variació de l'IVGS ha estat del -2,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes acumulades en aquest període mostren variacions negatives tant dels productes d'alimentació, en un -1,4%, com de la resta de productes, en un -3,2%, degut als forts decrements registrats els mesos de gener, abril i maig. A preus constants, eliminant per tant l'efecte dels preus, l'índex mostra un increment interanual de l'1% el passat juny; i per grups de productes, les vendes d'alimentació disminueixen un 0,6%, mentre que la resta de productes augmenten un 2,3% en el mateix període.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del juny passat. L'índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m²; excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada