dijous, 9 d’agost del 2018

L'any passat el 31,11% dels llocs de treball a la indústria maresmenca ha provingut del tèxtil

Segons l'anàlisi fet per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, les empreses maresmenques del tèxtil van tenir al 2017 una mitjana de 6.079 llocs de treball; aquesta xifra indica que, en el sector industrial comarcal, el 31,11% dels llocs de treball, considerant de forma conjunta els de tipus assalariat i autònom, l'aporta el tèxtil: són dades de l'informe Situació Laboral. Indústries Tèxtils. Informació anual, any 2017, datat del passat abril i en relació al qual el Consell Comarcal del Maresme ha emès dijous passat una nota informativa.

De les dues divisions en les que, en base a la CCAE-2009 (Classificació Catalana d'Activitats Econòmiques), es divideix el subsector econòmic de les indústries tèxtils, que són indústria tèxtil, amb codi 13, i confecció de peces de vestir, amb codi 14, és aquesta darrera la que ha tingut un millor comportament, ja que ha registrar una mitjana anual de 3.485 llocs de treball, 53 més que un any abans, mentre que a la indústria tèxtil ha hagut una mitjana de 2.594 llocs de treball, un -0,19% respecte al 2016. En base a les dades del Registre Mercantil, l'informe remarca que les indústries tèxtils són les que ocupen el primer lloc a la comarca en termes de facturació: el 13,8% del total, en aquest cas de forma agregada amb la indústria del cuir i calçat, que té codi 15 de la CCAE-2009; a això s'afegeix el pes dins de la demarcació de Barcelona, i és que les empreses maresmenques facturen el 23,7% del subsector en aquest àmbit geogràfic.

Llocs de treball en total a les indústries tèxtils del Maresme: mitjanes anuals. Evolució 2008-2017. Els codis 13 i 14 corresponen respectivament a la indústria tèxtil i a la confecció de peces de vestir, segons divisió de la CCAE-2009 / INFORME SITUACIÓ LABORAL. INDÚSTRIES TÈXTILS. INFORMACIÓ ANUAL, ANY 2017 (CCMARESME; GENCAT)

+info: http://www.ccmaresme.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada