diumenge, 19 d’agost del 2018

França, Argentina i Alemanya concentren la majoria de maresmencs residents a l'estranger

Les darreres dades oficials situen, a 1 de gener d'enguany, en 11.116 les persones maresmenques registrades com a residents habituals a l'estranger: aquesta xifra és un 7,18% superior a la d'un any abans. França, Argentina i Alemanya són per aquest ordre de rellevància els tres principals països de destí. Totes aquestes dades queden reflectides a l'informe Padró d'habitants residents a l'estranger. Any 2018, datat del passat juny i elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, en base al PHRE (Padró d'habitants residents a l'estranger) de l'Idescat.

En relació a l'1 de gener de l'any passat s'han detectat importants creixements de població del Maresme a Irlanda, on ha augmentat un 46,51%; a Noruega, on l'augment ha estat d'un 22,22%; i a Gàmbia, on s'ha incrementat un 20,86%. En canvi, Turquia, Filipines i Cuba han registrat els més intensos descensos de maresmencs residents habituals: -75%, -12,5% i -6,67% respectivament. El municipi del Maresme amb un increment relatiu més intens de la seva població resident habitual a l'estranger ha sigut Òrrius, amb un 200%. Sant Iscle de Vallalta i Tordera són els únics municipis de la comarca on les seves respectives poblacions residents a l'estranger, en relació a un any abans, no han augmentat: en tots dos casos s'ha produït descens. Mataró, capital de la comarca, és del Maresme el municipi amb més persones residents a l'estranger seguit de Calella, Premià de Mar, Pineda de Mar i el Masnou. Sempre segons el referit informe de l'Observatori de Desenvolupament Local i en relació al que el propi Consell Comarcal del Maresme ha emès dijous una nota informativa, el volum de població maresmenca que ha marxat a viure a l'estranger s'ha gairebé triplicat des del 2009, situant el Maresme com la quarta comarca catalana amb major nombre de persones residents a l'estranger, amb una concentració del 3,67% del total català.


Infografia interactiva quant a la població del Maresme que resideix habitualment a l'estranger, a 1 de gener d'enguany / CCMARESME

+info: http://www.ccmaresme.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada