dimarts, 31 de juliol del 2018

14 trimestres seguits amb creixement econòmic interanual superior al 3% a Catalunya

Segons l'estimació d'avanç que elaboren conjuntament l'Idescat (Institut d'Estadística de Catalunya) i el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, el creixement de l'economia catalana, per tant del Producte Interior Brut (PIB) català, se situa el segon trimestre d'enguany en un 3,1% en taxa interanual i un 0,7% en taxa intertrimestral: ho han fet saber fonts de la Vicepresidència, i d'Economia i Hisenda, mitjançant una nota informativa que aquest departament de la Generalitat, i al qual el propi Idescat està adscrit, ha emès ahir. L'economia catalana encadena, doncs, 14 trimestres seguits amb un creixement interanual superior al 3%.

L'avenç del PIB català en el segon trimestre d'engany és idèntic en termes intertrimestrals al del primer trimestre: 0,7%; mentre que la taxa interanual s'ha moderat una dècima: 3,1% en lloc de 3,2%. De fet, en el conjunt del primer semestre del 2018 s'observa una moderació lleu en el ritme interanual de creixement del PIB, en línia amb els principals indicadors de l'economia estatal i de la zona euro. L'augment de les tensions proteccionistes, un to menys expansiu de la política monetària i l'encariment del petroli són, sempre segons la referida nota informativa del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, algunes de les causes que expliquen aquesta moderació en el context de les economies avançades.

Producte Interior Brut de Catalunya. Dades amb els efectes estacionals i de calendari corregits (% de variació interanual) / IDESCAT; DEP. VICEPRESIDÈNCIA I D'ECONOMIA I HISENDA

+info: http://economia.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada