dissabte, 26 de maig del 2018

Presentada la versió en català del 'Philosophical Dictionary' de Mario Bunge

Portada del llibre presentat / IEC
L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha acollit el passat dia 15 la presentació de l'obra Diccionari filosòfic, la versió catalana del Philosophical Dictionary, del físic i filòsof argentí Mario Bunge. Aquesta traducció al català, publicada pel propi IEC amb el suport de la Xarxa Vives d'Universitats, ha anat a càrrec d'Alfons Barceló, catedràtic de teoria econòmica a la Universitat de Barcelona. L'acte de presentació, que ha tingut lloc a la Sala Pere i Joan Coromines, ha comptat amb les intervencions de Joandomènec Ros, president del IEC; Francesc Xavier Grau, vicepresident primer de la Xarxa Vives; i del propi Alfons Barceló.

Aquest diccionari és un compendi de conceptes, problemes, principis i teories de filosofia moderna. Lluny de ser neutral, assumeix un punt de vista humanista i cientista. El Diccionari filosòfic de Mario Bunge està redactat en un estil personal, senzill i clar, tot i que no sempre fàcil. Quant al contingut, presenta tesis originals i ben articulades, així com crítiques punyents dels punts de vista que l'autor jutja errats o estrafolaris. Pel que fa a l'extensió, la coherència, l'originalitat i la profunditat, condensa una cosmovisió global i agosarada.

Un instant de l'acte de presentació a l'IEC el passat dia 15. D'esquerra a dreta: Francesc Xavier Grau, Joandomènec Ros i Alfons Barceló / XARXA VIVES D'UNIVERSITATS

Detall d'unes pàgines del llibre / XARXA VIVES D'UNIVERSITATS; TWITTER

+info:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada