dissabte, 7 d’abril del 2018

El renovat edifici de la dàrsena pesquera d'Arenys de Mar unifica l'espai dels serveis pesquers

S'ha mantingut l'estructura, adaptant a les necessitats dels serveis per a pescadors i peixaters l'interior de l'edifici


Al Port d'Arenys de Mar ha quedat adequat l'edifici de serveis de la dàrsena pesquera fent que estiguin unificats els serveis pesquers en un mateix espai i guanyant qualitat i eficiència en el procés del peix des que es descarrega de les embarcacions fins que surt del port: ho ha comunicat Ports de la Generalitat mitjançant una nota informativa que ha emès ahir. El projecte ha permès mantenir l'estructura de l'edifici i adaptar l'interior a les necessitats dels serveis pesquers. Duta a terme precisament per part de Ports de la Generalitat, l'adequació està inclosa al Pla Especial del port i ha tingut un cost de 130.000 euros. Concretament s'ha adaptat l'edifici agrupant en un mateix espai l'emmagatzematge de les caixes de peix i els palets, la zona del rentat de caixes, una cambra de fred i un dipòsit de gel. S'ha col·locat una coberta, s'han posat tancaments nous, d'acord amb els requeriments sanitaris i s'han fet canalitzacions per a l'aigua i l'electricitat. A més, la renovació de l'edifici suposarà un estalvi energètic important gràcies a l'aïllament i la ventilació. També s'ha doblat l'amplada de la vorera que hi ha al costat de l'edifici.

En paraules recollides a la referida nota, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, explica que amb aquesta adequació és possible "oferir als pescadors i peixaters un servei més eficient i de major qualitat, ja que optimitza l'espai, simplifica l'operativa logística i dóna major valor a l'activitat pesquera". Quant a la integració de la instal·lació portuària amb el municipi Gómez remarca que "millorem la mobilitat, potenciem els itineraris per als vianants i impulsem l'encaix port-ciutat". La Confraria de Pescadors Sant Elm s'ha fet càrrec de l'equipament de l'interior de l'edifici de serveis que s'està equipant amb una cambra de fred i properament amb la maquinària per al rentat de caixes i resta de mobiliari. En paraules també recollides a l'esmentada nota informativa, el patró major de la Confraria de Pescadors d'Arenys de Mar, Antonio Marzoa, ha agraït "el suport de l'Administració portuària als pescadors i als ports, amb l'aposta que es fa per millorar l'activitat pesquera i modernitzar les instal·lacions".

Edifici de serveis pesquers renovat, al Port d'Arenys de Mar / GENCAT.CAT

+info: http://ports.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada