divendres, 9 de març del 2018

Mínim històric d'aigua derivada del riu Ter cap a l'àrea metropolitana de Barcelona

El volum d'aigua del riu Ter que s'ha derivat cap a l'àrea metropolitana de Barcelona durant el mes de febrer ha estat de 8,3 hectòmetres cúbics. S'assoleix així el mínim històric d'aigua dirigida del Ter cap a la potabilitzadora de Cardedeu, segons dades que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha donat a conèixer mitjançant una nota informativa que ha emès ahir.

La producció de la planta dessalinitzadora del Llobregat, funcionant al 85%, i la de la Tordera al 75%, la intensificació d'extracció d'aigua subterrània a la Conca del Llobregat, l'abundància de cabals que flueixen pel riu Llobregat a la Vall Baixa com a resultat d'un febrer plujós i la gestió acurada dels recursos han fet possible aquest assoliment. Així doncs, a base d'una estratègia encaminada a flexibilitzar els diversos recursos disponibles, sempre segons el que explica l'ACA a la referida nota informativa, els embassaments del Ter han augmentat el seu volum de reserves, que actualment estan al 53,2%, amb 211 hectòmetres cúbics, quan a principis de febrer se situaven al 44% amb 174 hectòmetres cúbics.

Evolució de la producció d'aigua de les plantes dessalinitzadores del riu Ter, en hectòmetres cúbics, a l'àmbit del Ter-Llobregat, de gener a febrer dels anys 2013 a 2018 / ACA

+info: http://aca-web.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada