dilluns, 5 de febrer del 2018

El Museu de Terrassa du a terme un cicle de conferències quant al col·leccionisme local

Amb l'objectiu de recuperar la memòria del col·leccionisme en l'àmbit local, el Museu de Terrassa organitza i acull el cicle de conferències 'Memòria del col·leccionisme artístic terrassenc', al voltant de l'exposició temporal 'Gabinet de col·leccionista' que es pot visitar al Castell Cartoixa de Vallparadís des del passat 29 de juny i fins al proper 25 de març. A les sis conferències programades i que tindran lloc entre demà passat i el proper 14 de març, diversos especialistes analitzaran la figura de diferents col·leccionistes i col·leccions que formen part de la història del patrimoni artístic terrassenc.

També s'analitzarà pròpiament la figura del col·leccionista intentant anar més enllà de la visió d'una persona que acumula de forma indiscriminada objectes, de manera que es posarà l'èmfasi en el fet d'entendre el col·leccionisme com un mitjà d'expressió i com una mostra de la identitat del col·leccionista que manifesta els seus gustos i preferències a través dels objectes. Així, el cicle posarà de manifest que darrere de les col·leccions hi ha la persona que recull, selecciona, ordena, classifica i singularitza una peça i que sovint ha estat la precursora de la creació del concepte de museu, ja que el seu interès i la seva tasca han permès preservar part de la història i la memòria: és el cas, per exemple, de Josep Soler i Palet, la col·lecció del qual va esdevenir íntegrament el material que donaria lloc a l'embrió de l'actual Museu de Terrassa. Les cinc primeres sessions es realitzaran a la Casa Alegre de Sagrera i la darrera es durà a terme al Castell Cartoixa de Vallparadís, seu principal del Museu. Les xerrades, que en tots els casos seran un dimecres a les 18.30h, s'adrecen al públic en general, l'aforament és limitat i no cal inscripció prèvia.

Díptic del cicle: s'hi aprecia, a la foto, Josep Soler i Palet al seu despatx; fou historiador i advocat, a més de col·leccionista, escriptor, periodista, polític, músic i activista social i cultural, i la seva col·lecció va esdevenir íntegrament el material que donà lloc a l'embrió de l'actual Museu de Terrassa / AJ. TERRASSA

+info: http://www.terrassa.cat/museu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada