dimarts, 30 de gener del 2018

Martí Pujol i Ada Colau s'encarreguen de l'acte inaugural de la Biblioteca Montserrat Abelló

Una part de la biblioteca / DIBA.CAT
Les personalitats encarregades de l'acte inaugural de la Biblioteca Montserrat Abelló, al districte de les Corts, a Barcelona, han estat Martí Pujol, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, i Ada Colau, alcaldessa de la ciutat. La inauguració de la nova biblioteca central del districte s'ha dut a terme divendres passat a la tarda. Fruit de la transformació de l'immoble on va estar l'antiga fàbrica Benet Campabadal, que es va dedicar als teixits de seda, l'equipament passa a formar part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. La nova biblioteca, que pren el nom de la poetessa Montserrat Abelló (Tarragona, 1918-Barcelona 2014), ocupa 3.300 metres quadrats i és el primer edifici públic de la ciutat de Barcelona amb el certificat BREEAM, un mètode d'avaluació i certificació de la sostenibilitat en l'edificació líder a escala mundial. La inversió econòmica global per a l'adequació de la biblioteca ha estat de 9,3 milions d'euros.

Un dels racons de l'espai infantil / DIBA.CAT
Aquest nou equipament cultural, que donarà servei a la població del districte de les Corts juntament amb la Biblioteca les Corts-Miquel Llongueras, compta amb un fons inicial de 45.000 documents, i disposa d'espai infantil, servei d'autopréstec i servei de retorn de documents amb classificació automatitzada. Aquests serveis permeten a l'usuari reduir temps d'espera en aquestes operacions i millorar la seva autonomia en l'ús de les biblioteques. La Biblioteca Montserrat Abelló està especialitzada en la innovació i el coneixement obert amb la finalitat d'idear i fabricar objectes, especialment tecnològics o artesanals, amb el suport d'eines digitals i materials. En la seva intervenció davant dels assistents, Pujol ha posat èmfasi en l'acostament dels llibres i la cultura a la societat; després ha intervingut Colau i ha remarcat el seu agraïment a tothom que ha fet possible aquesta nova biblioteca. Ricard Mercadé/Aurora Fernández Arquitectes han dut a terme el projecte de transformació de l'antiga fàbrica Benet Campabadal, construïda el 1924 i pionera en el sector de la producció de teixits de seda; una dècada després del seu tancament, el 1990 va passar a acollir la Fundació Centre del Vidre, punt de trobada dels oficis del vidre, la indústria i l'art.

Diversos moments captats a la biblioteca durant la jornada d'inauguració, i intervencions de Martí Pujol i d'Ada Colau davant dels assistents / DIBA.CAT

+info: http://www.diba.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada