dijous, 11 de gener del 2018

5,5% més d'afluència de turisme estranger a Catalunya l'any passat respecte del 2016

La Direcció General de Turisme de la Generalitat ha dut a terme el tancament estadístic de les dades de turisme de l'any 2017 a Catalunya, ha comunicat el Departament d'Economia i Coneixement mitjançant una nota informativa que ha emès ahir. Segons aquestes primeres dades de balanç, l'any 2017 Catalunya ha rebut 19,1 milions de turistes estrangers: un 5,5% més d'afluència que l'any 2016, que han generat una despesa de 19.050,5 milions d'euros (un 9,1% més que l'any anterior). Aquestes xifres suposen uns ingressos de 1.584 milions d'euros més que l'exercici anterior. En paraules recollides a la mateixa nota, el director general de Turisme, Octavi Bono, remarca que "el fet que haguem crescut més en ingressos que en nombre de turistes indica que estem consolidant un model turístic de Catalunya més sostenible i competitiu, tal i com estableix el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya".

Pel que fa a les arribades dels principals mercats emissors, destaquen els augments dels turistes procedents dels Estats Units d'Amèrica (27,9%) i de Rússia (22,7%), un mercat ja plenament recuperat, així com dels països nòrdics (7,3%), dels Països Baixos (6%) i del Regne Unit (4,9%). Com a mercat llunyà, sempre segons les dades indicades per la Direcció General de Turisme, cal assenyalar el bon comportament de la resta d'Amèrica, que creix un 24,7%. La despesa total del turisme estranger continua creixent durant el 2017 en un 9,1% respecte l'any anterior, fins a superar els 19.000 milions d'euros. Pel que fa als mercats, cal destacar l'increment de la despesa dels turistes procedents dels Estats Units d'Amèrica (32,4%), Països Baixos (23,4%), Rússia (11%), Països Nòrdics (7,6%) i Alemanya (6,6%); i es produeix un bon comportament dels mercats de la resta d'Amèrica i de la resta del món. Les pernoctacions en establiments reglats hotelers i extrahotelers de Catalunya, incloent aquí el turisme d'origen català i de la resta de l'Estat, se situarien gairebé als 83 milions: un 4% més que al 2016.

Afluència del turisme estranger a Catalunya durant l'any passat, per mercats emissors, i variació interanual; les dades del mes de desembre s’han estimat aplicant a cada xifra el descens més elevat en el darrer trimestre de l’any de cada paràmetre / GENCAT.CAT; FRONTUR-EGATUR; INE

+info: http://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/emo_turisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada