divendres, 8 de desembre del 2017

El curs 2015-2016 al Vallès Oriental hi van haver 5.249 matriculacions a FP

Són un 68,5% més en comparació a les registrades 10 anys enrere


La tendència al creixement en l'alumnat de Formació Professional (FP) al Vallès Oriental és una de les principals dades que s'extreuen d'un estudi presentat dimecres de la setmana passada a l'IES Lauro, de les Franqueses de Vallès. Amb el títol Estat de la Formació Professional al Vallès Oriental, el document mostra que al curs 2015-16 al Vallès Oriental es registraren 5.249 matriculacions a FP, 2.134 més que les registrades a l'inici del període analitzat, el curs 2005-06: de manera que en 10 anys l'alumnat d'FP a la comarca ha augmentat un 68,5%.

A les conclusions del document també s'hi explica que: les famílies professionals de la química i la fabricació mecànica apareixen com famílies especialitzades al territori en comparació al conjunt de Catalunya i alhora són les que registren majors nivells d'inserció laboral; l'oferta formativa també segueix en constant creixement; la formació dual és una modalitat a l'alça; la mobilitat interna gira entorn a Granollers i a Mollet del Vallès; el balanç d'entrades i sortides d'alumnat d'FP és negatiu, tot i que el territori intenta equilibrar la demanda amb nova oferta; i l'existència de posicionaments diferents entre els agents educatius i els equips tècnics d'ocupació quant a si és millor diversificar l'oferta d'estudis d'FP o si especialitzar-se i tenir centres de referència. Aquest estudi s'ha realitzat en el marc del Grup de Treball de Formació de la Taula Vallès Oriental Avança, coordinat pels principals sindicats de la comarca UGT i CCOO, i amb la participació d'ajuntaments, l'equip tècnic de l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental i de les patronals UEI i PIMEC. L'acte de presentació, al qual van assistir una cinquantena de persones, va anar a càrrec de l'equip tècnic de l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental: Albert del Amor i Mireia Rossell. Prèviament, hi va haver la benvinguda institucional per part del president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, qui després donaria pas a la presentació dels tècnics; l'alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; el conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Marc Candela i la representant de CCOO, Emilia Macías.

Evolució de les matrícules d'alumnat d'FP al Vallès Oriental / ESTUDI ESTAT DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL AL VALLÈS ORIENTAL

+info: http://www.vallesoriental.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada