dijous, 23 de novembre del 2017

El Port de Barcelona destina 926.000 euros a fomentar la mobilitat amb vehicles elèctrics

"Com a entitat pública volem impulsar la sostenibilitat amb iniciatives concretes", ha afirmat el president del Port, Sixte Cambra


Sixte Cambra en un moment del seu parlament a la
presentació abans-d'ahir, amb José Alberto Carbonell,
qui també va intervenir / PORT DE BARCELONA
Al Port de Barcelona s'ha fet un acte de presentació abans-d'ahir per tal de donar a conèixer una actuació d'aquest ens mitjançant la qual es potencia la mobilitat elèctrica al seu àmbit portuari; en la referida actuació el Port ha invertit un total de 926.000 euros i consta de dues accions principals, que són: la incorporació de vehicles amb motorització elèctrica a la flota del Port i la instal·lació de la infraestructura de càrrega, tant per a la flota pròpia com per a d'altres vehicles elèctrics que circulin pel recinte portuari. El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha destacat en el marc de la presentació d'abans-d'ahir la importància d'aquest conjunt d'accions i en aquest sentit ha afirmat: "Com a entitat pública volem impulsar la sostenibilitat amb iniciatives concretes, com les que avui presentem, i volem ser capdavanters perquè altres entitats i empreses de la comunitat portuària se sumin a aquest canvi"; per la seva banda, el director general del Port, José Alberto Carbonell, ha recordat també a la presentació d'abans-d'ahir la llarga trajectòria del Port de Barcelona en l'impuls de la mobilitat sostenible de persones mitjançant la promoció del transport públic.

S'han instal·lat 28 punts de càrrega lenta a l'aparcament del
World Trade Center de Barcelona / PORT DE BARCELONA
D'una banda, s'ha invertit un total de 692.000 euros en la incorporació de 31 vehicles al seu parc mòbil, que substitueixen antigues unitats amb motorització dièsel i gasolina. D'altra banda, 234.000 euros s'han destinat al disseny i construcció de la infraestructura de càrrega dels vehicles elèctrics. Per al subministrament elèctric dels vehicles de la flota pròpia, s'han instal·lat 28 punts de càrrega lenta a l'aparcament del World Trade Center de Barcelona, on està ubicada la seu corporativa del Port; a més de 14 punts de càrrega (6 per a furgonetes i 8 per a motocicletes) a l'edifici de serveis ASTA (Ronda del Port) i dos punts addicionals de càrrega per a les motocicletes de la Policia Portuària a l'Estació Marítima de Drassanes (Moll de Barcelona). A més, s'han instal·lat 3 punts de càrrega per a ús públic: 1 de càrrega ràpida davant de l'Estació Marítima Drassanes (que es pot convertir en 2 punts de càrrega semiràpida i que estarà operatiu properament) i 2 de càrrega lenta al Moll de l'Energia. Durant el primer semestre de 2018 també s'incorporaran 4 punts addicionals de càrrega per als empleats del Port i que estaran ubicats als aparcaments de l'edifici ASTA i del Moll de Sant Bertran. Aquest conjunt de mesures per tal d'estimular la mobilitat elèctrica forma part del 'Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire del Port de Barcelona', que pretén reduir de manera efectiva les emissions de l'activitat portuària.

+info: http://www.portdebarcelona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada