diumenge, 19 de novembre del 2017

Augment d'un 3,5% interanual al setembre pel que fa a l'IVGS català a preus corrents

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha augmentat al setembre un 3,5% respecte del mateix mes de l'any anterior, segons ha fet saber l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 2. Aquest percentatge s'explica tant pel creixement de les vendes dels productes d'alimentació (3,3%) com de la resta de productes (3,6%).

Durant els primers nou mesos de l'any, la variació acumulada de l'índex ha estat del 0,5% en relació amb el mateix període de l'any 2016. Per grups de productes, sempre segons les dades de l'Idescat, les vendes dels productes no alimentaris mostren una evolució favorable amb un creixement acumulat de l'1,2% respecte del mateix període de l'any anterior, mentre que l'acumulat de vendes d'alimentació disminueix un 0,5%. A preus constants (és a dir, eliminant l'efecte dels preus) l'IVGS, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 metres quadrats (sense incloure les estacions de servei), mostra un increment interanual de l'1,7% al setembre del 2017; les vendes dels productes no alimentaris són les que han crescut amb més intensitat: un 2,4% respecte del mateix mes de l'any anterior. No obstant, la variació mensual decreix en tots els seus valors, a preus corrents (-3,7%) i constants (-4,3%).

Taula de dades detallada de l'IVGS de Catalunya del setembre passat. L'índex fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 metres quadrats; no inclou les estacions de servei / IDESCAT.CAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada