dimecres, 6 de setembre del 2017

Prop de 300 persones vestides d'època medieval han desfilat a Salou en record del rei Jaume I

Un instant de la desfilada / AJUNTAMENT DE SALOU
Del 30 d'agost a diumenge passat Salou ha celebrat la XXII edició de la Festa del rei Jaume I, amb motiu de la qual dissabte ha fet memòria dels fets succeïts el 5 de setembre de 1229 quan el monarca Jaume I va sortir des d'aquesta ciutat rumb a la conquesta de Mallorca: prop de 300 persones vestides d'època han desfilat pel municipi en un seguici festiu per tal de recordar aquells fets: nobles, soldats, donzelles, clergues i moltes més persones han sortit des de la Torre Vella fins a la Platja de Llevant; tots ells han encetat una comitiva on es trobava també un dels participants representant al propi rei Jaume I i una participant a la seva esposa, Violant d'Hongria, tots dos a cavall i acompanyats de tot el seguici.

Molts grups d'animació han recorregut els carrers de la ciutat en un ambient festiu que recordava la fita històrica amb gran solemnitat. Després de la desfilada els cavallers i tota la comitiva reial amb moltíssim públic han estat a l'expectativa del combat d'armes i de l'espectacle eqüestre posterior que recreava un torneig medieval i un espectacle on les veles que es formaven al cel han recordat simbòlicament la sortida del monarca i les seves naus. L'acció del rei Jaume I tal dia com ahir però del 1229 va concentrar a la zona de Salou un gran estol amb més de 150 naus i un multitudinari exèrcit amb 15.000 soldats i uns 900 nobles, els quals van posar rumb a Santa Ponça per tal de conquerir Mallorca. Amb aquesta Festa, doncs, Salou ha volgut una vegada més honrar la memòria d'aquells fets d'una manera festiva conjuntament amb els seus ciutadans i també bona part dels visitants, els quals s'han vist immersos en la celebració.

La participant que representa a Violant d'Hongria i el que representa a Jaume I havent arribat a la Platja de Llevant / AJUNTAMENT DE SALOU

+info: http://www.salou.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada