dijous, 14 de setembre del 2017

Augment d'un 2,7% interanual el segon trimestre quant a exportacions catalanes d'alta tecnologia

Havent generat 1.856,2 milions d'euros, el segon trimestre d'enguany les exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic han experimentat un augment interanual del 2,7%, ha fet saber l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) mitjançant una nota informativa que ha emès dijous passat. L'augment s'explica per les vendes a països de la Unió Europea (UE), que s'han incrementat un 7,2%; mentre que les destinades a la resta del món han disminuït, en concret -1,6%. Les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat un 14,3%, mentre que les de tipus farmacèutic han disminuït un 1%.

Pel que fa a les vendes exteriors dels productes industrials de nivell mitjà alt han augmentat un 1,9% interanual al segon trimestre d'enguany i han assolit un valor de 8.172,5 milions d'euros: l'augment s'explica per l'increment de les vendes de productes químics (12,6%), ja que les exportacions de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït (-3,9%). Per àrees geogràfiques, les vendes a la UE han disminuït lleugerament (-0,1%) i les destinades a la resta del món han augmentat (6,6%). Els productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.616,5 milions d'euros, són els que més han augmentat les vendes a l'exterior (20,3%); l'augment de les exportacions a països de fora de la UE ha estat molt elevat (29,5%) i el de les destinades a la Unió ha estat del 16,7%. Les exportacions de productes de baix contingut tecnològic, que ha generat 4.513,6 milions d'euros, han augmentat un 6,6% en relació amb el segon trimestre del 2016. L'increment de les vendes destinades a la UE ha estat del 8,2% i a la resta del món, del 3,4%.

Variació interanual en % al 2n trimestre d'enguany pel que fa al comerç català amb l'estranger, segons contingut tecnològic / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada