dimecres, 16 d’agost del 2017

Presentada la 'Guia de la Morera de Montsant'

L'Ajuntament de la Morera de Montsant ha acollit abans-d'ahir al vespre la presentació de la guia del municipi, editada per la Diputació de Tarragona per a la col·lecció 'Els llibres de la Medusa'. L'acte de presentació de l'obra al consistori morerenc va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació, Josep Maria Cruset i de l'alcaldessa de la Morera de Montsant, Meritxell Martorell, així com amb dos dels autors, Salvador Palomar i Ezequiel Gort, els quals van explicar el procés d'elaboració d'aquest treball i van desgranar alguns dels aspectes més destacats en relació a la identitat del municipi, que ara queden recollits en aquest volum.

Sis grans capítols divideixen la Guia de la Morera de Montsant: 'Medi natural', 'Medi humà', 'Les activitats econòmiques', 'La Morera de Montsant en la història', 'La cultura popular' i 'Propostes d'excursions'. A partir de la seva realitat geogràfica i paisatgística, històrica, cultural i social, la publicació aprofundeix en la identitat d'aquest municipi situat en un entorn natural excepcional, en ple Parc Natural de la Serra del Montsant i que inclou també, el nucli d'Escaladei. Les guies dels municipis que publica la Diputació de Tarragona posen a l’abast de tothom un treball amb valuosa informació sobre la realitat i l'evolució de les diferents poblacions des de la perspectiva geogràfica, històrica, econòmica, cultural i social. Fins l'actualitat, s'han editat un total de 34 guies, disponibles a través de la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV, on es poden adquirir en línia o bé consultar directament aquelles que es troben completament digitalitzades.

Un instant de la presentació. D'esquerra a dreta: Salvador Palomar, Josep Maria Cruset, Meritxell Martorell i Ezequiel Gort / DIPTA.CAT

+info: http://www.dipta.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada