dijous, 24 d’agost del 2017

Catalunya ha generat 35.639,7 milions d'euros en exportacions durant el primer semestre

Representa un creixement del 9,5% en comparació al mateix període del 2016 i és el millor primer mig any de la sèrie històrica


Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 9,5% el primer semestre d'enguany en comparació amb el mateix període de l'any passat i han assolit els 35.639,7 milions d'euros, segons les dades del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, les quals el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat ha difós abans-d'ahir mitjançant una nota informativa. Ha estat el millor primer mig any de la sèrie històrica: així, el creixement del 9,5% registrat a Catalunya en el període gener-juny és superior al de la mitjana de la Unió Europea (7,9%) i al de països com Itàlia (+8%), Alemanya (+6,1%) o França (+3,5%). En aquest període, les exportacions han registrat creixements rellevants a les quatre demarcacions catalanes.

Amb aquests resultats, durant el primer mig any, les vendes de Catalunya a l'exterior representen el 25,3% del total d'exportacions de l'Estat espanyol. Concretament al mes de juny les exportacions catalanes han crescut un 5,6% en comparació amb el mateix mes de l'any 2016 i han assolit els 6.134,5 milions d'euros, la xifra més elevada de la sèrie històrica en un mes de juny, i també han registrat creixements les quatre demarcacions catalanes: Barcelona (+1%), Girona (+21,8), Lleida (+5%) i Tarragona (+35,3%). A nivell sectorial, sempre segons les dades del Ministeri, les exportacions catalanes han estat liderades el primer semestre pels productes químics (que han assolit les 9.329 milions d'euros i han crescut un 8,2% en comparació amb el primer mig any del 2016). També destaquen les vendes a l'exterior dels béns d'equip (6.266 milions d'euros, +1,6%) i l'automoció (5.607 milions d'euros, +5,8%).

Valor de les exportacions catalanes de gener a juny d'enguany per demarcacions i en total, i creixement respecte al mateix període de l'any passat / GENCAT.CAT (MINISTERI D'ECONOMIA, INDÚSTRIA I COMPETITIVITAT)

+info: http://economia.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada