dijous, 13 de juliol del 2017

El darrer registre trimestral quant a l'ICEH de Catalunya mostra un augment del 0,9%

L'Índex de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEH) de Catalunya se situa en aquest trimestre un 0,9% per sobre del registrat per al trimestre anterior, un increment més baix que el registrat al conjunt de l'Estat per a aquest mateix trimestre (2,0%) i també inferior a l'increment del propi trimestre anterior a Catalunya (2,6%), segons informació facilitada per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) mitjançant una nota informativa d'ahir. El sector del comerç és el que registra una millora més elevada de la confiança empresarial (2,5%). La resta de sectors augmenten la confiança amb variacions de l'índex inferiors a l'1%, excepte la construcció, que disminueix lleugerament (-0,2%).

Per grandària de l'establiment, s'observa una millora de la confiança en els establiments de menys de 10 assalariats (1,1%), en els de 10 a 49 assalariats (1,2%) i en els de 200 a 999 assalariats (4,2%). D'altra banda, es produeix un empitjorament de la confiança empresarial en els establiments de 50 a 199 assalariats (-1,2%) i en els de 1.000 o més assalariats (-2,5%). Per demarcacions camerals, tant la Cambra de Barcelona com la resta de cambres de Barcelona mostren un empitjorament de la confiança empresarial amb una disminució de l'índex del 0,4%, mentre que la resta de demarcacions mostren millores. Les cambres de Lleida registren l'augment més elevat (amb un 5,2% respecte del trimestre anterior), seguides per les de Girona (2,8%) i les de Tarragona (2,4%). En relació al mateix trimestre de l'any anterior, l'Idescat detalla que l'ICEH català augmenta un 3,4% i manté la millora iniciada a principis d'any: de fet, a nivell interanual tots els sectors registren una millora de la confiança empresarial i destaca el sector de la construcció, amb l'increment més elevat (7,3%).

Evolució de la variació percentual trimestral de l'ICEH a Catalunya i a Espanya, del quart trimestre del 2014 al trimestre actual / IDESCAT; INE

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada