dijous, 22 de juny del 2017

El Síndic de Greuges considera els Jardins de la Rambla de Sants, a Barcelona, mal dissenyats

Els Jardins de la Rambla de Sants /
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Pel que fa a les a les recomanacions que el Síndic de Greuges va fer a principis del passat mes d'abril a l'Ajuntament de Barcelona en relació als Jardins de la Rambla de Sants, l'ens encarregat d'atendre queixes relatives al funcionament de l'Administració de la Generalitat i de l'àmbit local català resta a l'espera de resposta, segons ha comunicat en una nota informativa d'ahir. Davant del fet que s'han queixat veïns quant a la vulneració i pèrdua de la intimitat a causa del corredor aeri que es va inaugurar l'agost de l'any passat, s'ha optat per instal·lar una jardinera amb una plantació de buguenvíl·lies, que arribarà a formar una pantalla vegetal densa per a protegir els balcons més propers als Jardins. El Síndic desconeix l'opinió de les persones afectades envers aquesta solució o quines són les mesures que ells podrien considerar adequades i suficients per tal de garantir la seva intimitat i alhora no perdre llum ni vistes, però considera que es requereixen actuacions més severes per part de l'Administració i, fins i tot, un altre plantejament del disseny i l'ordenació actual.

Concretament, el propi síndic, Rafael Ribó, critica que ni en la fase d'execució de les obres ni en la fase de disseny de la rambla no sembla que s'hagués tingut en consideració la situació existent per tal d'evitar la problemàtica actual de vulneració i pèrdua de la intimitat de les persones i els domicilis. D'ençà de la inauguració, els veïns dels carrers de Burgos i d'Antoni de Capmany van iniciar protestes, es detalla des del Síndic, que ara per ara, ha reclamat mesures immediates amb l'objectiu precisament de garantir la intimitat i la seguretat dels veïns afectats. Ribó considera, de fet, que aquests són uns drets que en alguns habitatges són vulnerats de manera flagrant; i en altres casos, es produeix una pèrdua de la intimitat als domicilis, en diferents graus en funció de la distància entre la Rambla i els habitatges. El corredor aeri en qüestió cobreix les vies del tren i es va dur a terme per tal d'urbanitzar els accessos a l'Estació de Sants. En total, la construcció d'aquests nous Jardins va tenir un import de licitació de 22.230.951,20 euros.

Tot i la pantalla vegetal que s'hi vol formar, l'actual disseny dels Jardins de la Rambla de Sants, remarca Ribó, vulnera la intimitat i la seguretat en algunes vivendes properes, i en altres casos, hi ha pèrdua d'intimitat als domicilis en diferents graus, en funció de la distància entre la Rambla i els habitatges / SÍNDIC DE GREUGES

+info: http://www.sindic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada