dijous, 29 de juny del 2017

El Correllengua 2017 presenta un audiovisual que tracta de la vida de Lola Anglada

La programació dels actes d'inici del Correllengua 2017, que tindran lloc demà i demà passat a Tiana i en relació als quals va informar TITULARS.CAT (bloc del 31/03/2017), inclou la presentació del primer i únic audiovisual que tracta en profunditat de la vida i el llegat de Lola Anglada: es tracta del reportatge Lola Anglada: art, resistència i compromís, que fa un recorregut a través de les diferents etapes vitals de la il·lustradora i posa l'accent no només en la seva vàlua com a artista, sinó en el seu compromís amb la República, amb les llibertats del poble català i en el seu tarannà feminista. La presentació i projecció del reportatge es faran demà a les 19.00h, a la sala La Punxa, del Casal de Tiana. Un cop iniciat el Correllengua 2017 hi haurà més projeccions a diferents indrets on el moviment serà present i es posarà el reportatge a disposició de totes aquelles entitats que vulguin fer-ne un passi.

El treball, realitzat per la pròpia Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), compta amb les intervencions de persones que relacionades amb el coneixement de la vida d'Anglada, en concret: Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, autores del recull de memòries de l'artista; Josep Maria Cadena, periodista i crític d'art; Francesc Granell, catedràtic d'Economia Aplicada i autor de la primera biografia de Lola Anglada; Concepció Carreras, bibliotecària i documentalista de la biblioteca de Lola Anglada; i Carme Cussó, veïna de Tiana i amiga de la família Anglada-Sarriera. El document, remarquen des de la CAL, presenta una Lola Anglada forta, amb unes conviccions molt aferrades que no va abandonar mai malgrat les circumstàncies que l'envoltaven i un amor permanent cap a Catalunya. Al llarg de les aportacions dels participants, el reportatge repassa la infantesa, l'etapa formativa, la consolidació artística, la maduresa, els darrers anys de vida i el llegat d'Anglada. Tot plegat, a través del context històric en què va viure: l'inici del segle XX, els anys 20 a París, la II República, la Guerra Civil i la Postguerra, el Franquisme i la Transició.

Placa dedicada a Lola Anglada com a filla adoptiva de Tiana: aquest element és al Jardí Lola Anglada, que juntament amb la casa del mateix nom es troben entre la Plaça de la Vila i el Carrer Verge del Pilar / CAL

+info: http://correllengua.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada