dimecres, 14 de juny del 2017

El centre històric de Ripollet torna a dinamitzar-se pels seus 'Espais amb Encant'

La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Ripollet, en col·laboració amb entitats, veïnat, floristeries i artistes locals, té a punt el programa per a la propera edició dels seus 'Espais amb Encant', amb l'objectiu de dinamitzar el centre històric del municipi i mostrar al públic el seu valor patrimonial. Aquest esdeveniment festiu tindrà lloc el proper diumenge al matí: s'obriran espais ja consolidats, com el Jardí romàntic de la Casa Padró, la Baixada dels Corbs i del Carrer General Prim, i la xemeneia de Can Calvet; i tornarà a obrir-se el Jardí Casa Vila (Cal Queixalista) al qual es va poder accedir per primera vegada en la darrera edició dels 'Espais amb Encant' i on l'entitat Cosir i Xerrar farà un taller de tapís. L'ornamentació floral, a la Plaça Clos, anirà a càrrec de la floristeria Morral; i a la mateixa plaça, la Societat Coral "El Vallès" obrirà les portes de la seva seu i oferirà diverses activitats. L'entitat Cultura i Tradició s'ocuparà de les ja tradicionals enramades a la Plaça de l'Onze de Setembre, on hi ha el Teatre Auditori del Mercat Vell.

En aquesta ocasió, la Capella de Can Buxó obrirà les seves portes i comptarà amb participació de les dues artistes locals Dolors Glanadell i Roser Saló. D'altra banda, a l'antiga capella de l'escola FEDAC Ripollet, amb els únics vitralls coneguts existents a Ripollet, podrem contemplar l'exposició 'Mirant el món amb els ulls de Clavé', que forma part del programa d'activitats de l'Any Clavé. Un altre espais que es podrà visitar és l'Església de Sant Esteve, on s'hi podrà contemplar el claustre, la portalada, l’absis o el baptisteri, i l'antic campanar, que acull l'esbós d'un quadre del pintor local Andreu Solà. Finalment, al Carrer Doctor Figarola s'hi podrà contemplar l’exhibició de carruatges en miniatura del ripolletenc Pere Navinès. Des del consistori local, a més, s'anima tothom a compartir les seves imatges de la jornada via xarxes socials amb l'etiqueta #Ripolletencant17.

Mapa dels punts d'activitats: 1. Plaça de l'Onze de Setembre, 2. Església de Sant Esteve, 3. Carrer del Dr. Figarola, 4. Jardí romàntic de Casa Padró, 5. Jardí de la Casa Vila, 6. Plaça d’En Clos, 7. Seu de la Societat Corarl "El Vallès", 8. Baixasa del Carrer del General Prim, 9. Antiga capella de l’escola FEDAC Ripollet, 10. Xemeneia de Can Calvet, 11. Baixada dels Corbs, i 12. Capella de Can Buxó / AJ. RIPOLLET

+info: http://ripollet.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada