diumenge, 18 de juny del 2017

Barcelona no col·labora en el 53 RallyRACC

La 53a edició del RallyRACC, que està programada del 5 al 8 d'octubre, tindrà un itinerari, presentat abans-d'ahir a la seu de la Diputació de Tarragona, d'un total de 1.289,43 quilòmetres de recorregut (dels quals 312,02 seran de velocitat) distribuïts en 19 trams cronometrats, 10 d’ells diferents dels quals 5 seran nous. El president del RACC, Josep Mateu, en intervenir a la presentació de l'itinerari ha afirmat: "El Campionat del Món és la màxima expressió de l’automobilisme de carretera i exigeix per part del RACC establir un operatiu colossal, que seguirà al seu gran nivell aquesta temporada". Però després de cinc anys de col·laboració de Barcelona (dues com a punt de sortida del ral·li i altres tres com a seu d'una superespecial a Montjuïc) el RallyRACC d'enguany 2017 no estarà a la capital catalana, arran d'una decisió presa pel consistori barceloní a partir de les demandes del districte de Sants-Montjuïc i en relació a la qual cosa Mateu ha comentat: "La negativa de l'Ajuntament de Barcelona al fet que el ral·li torni a Montjuïc afecta a la repercussió i imatge mundial del ral·li, de la ciutat i del país".

Aquesta serà la tretzena edició consecutiva que el ral·li està centrat a l'àrea Salou-PortAventura World-Costa Daurada i per vuitè any seguit el RallyRACC comptarà amb un recorregut mixt terra-asfalt, una primera etapa que mantindrà el seu itinerari pràcticament igual al de l'any passat atès que es vol seguir explotant una estructura que s'ha mostrat equilibrada però difícil: tot això distingeix la prova catalana per ser realment complicada en l'aspecte esportiu, remarquen des de l'organització. A banda d'aquesta primera etapa mixta, els pilots habituals al RallyRACC no afrontaran de cap manera un itinerari conegut, ja que els 7 trams d'asfalt incorporen novetats en la seva configuració, ja sigui perquè es fan en sentit contrari o per haver estat trams cronometrats fa alguns anys. I un d'aquests trams serà completament inèdit: Savallà (Rauric-Conesa). A la presentació, en definitiva, s'ha posat de manifest que aconseguir un bon ritme de cursa seguirà sent essencial per tal de batallar per les posicions davanteres o d'alguna de les categories, la qual cosa conforma un ral·li selectiu i en absolut previsible. L'acte d'abans-d'ahir ha comptat també amb el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l'alcalde de Salou, Pere Granados; el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer; i el director de l'Àrea Esportiva del RACC, Aman Barfull.

Mapa complet de l'itinerari 53 RallyRACC / RACC

D'esquerra a dreta: el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa; el president del RACC, Josep Mateu; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l'alcalde de Salou, Pere Granados; el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer; i el director de l'Àrea Esportiva del RACC, Aman Barfull. Abans-d'ahir a la Diputació de Tarragona, amb motiu de la presentació de l'itinerari / RACC

+info: http://www.rallyracc.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada