dimarts, 14 de març del 2017

PIMEC, a partir de la seva sectorial de logística, crea un clúster d'empreses

Alinear estratègies i sumar esforços amb l'objectiu de potenciar i optimitzar la logística en les petites i mitjanes empreses catalanes és el motiu pel qual PIMEC ha creat el clúster PIMEC Logística, el primer de Catalunya format per pimes d'aquesta activitat industrial, ha informat la patronal ahir en una nota informativa. Amb el naixement d'aquest clúster, que cobreix tota la cadena de valor del sector, l'entitat vol contribuir a la millora de la competitivitat de la petita i mitjana empresa mitjançant la vertebració, dinamització i modernització de la logística i de la cadena de subministrament. El president de la sectorial PIMEC Logística, Ignasi Sayol, ha explicat en paraules recollides a l'esmentada nota que "dos anys després de la creació de la sectorial i d'haver assolit els objectius estratègics plantejats, hem arribat a la conclusió que per a continuar avançant cal fer el pas i constituir-nos en clúster".

Sayol ha afegit que "no només volem agrupar pimes que tenen la seva activitat a la cadena de subministrament, sinó també incloure les empreses carregadores o les empreses que tenen necessitats no resoltes en logística". La patronal aposta, per tant, per desenvolupar accions col·laboratives entre els seus associats, ja que la pime no té accés a processos i a tecnologia per augmentar l'eficiència logística. El Clúster PIMEC Logística inclou empreses dedicades al transport, l'emmagatzematge, la manipulació, el programari, el maguinari, l'enginyeria, la consultoria, etc. El clúster ja ha tingut un reconeixement com a tal en l'àmbit europeu, amb la certificació de categoria bronze que atorga l'ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis). Així mateix, és membre de l'associació europea ALICE (Alliance for Logistics Innovation through Collaboration in Europe).

El president de PIMEC, Josep González, i el president de la sectorial PIMEC Logística, Ignasi Sayol (primer i segon respectivament d'esquerra a dreta dels tres que queden just davant el logotip de PIMEC al fons) envoltats per membres integrants del clúster en una foto recent a les dependències de la patronal. Les empreses que formen el clúster són CIL Logística SL (Parets del Vallès), DIAGTRES SA (Barcelona), Digital Mami SL (Barberà del Vallès), Enide Solutions SL (Sant Andreu de la Barca), ESBO Logistics Systems SL (Palau Solità i Plegamans), FC Courier (Vilassar de Mar), Inprous Logistics SL (Barcelona), Iteral Estudios y Servicios SL (Sant Quirze del Vallès), LABWARE SA (Terrassa), Lean Focus SL (Sant Cugat del Vallès), Mail Boxes Etc-DAOS 2002 SL (El Prat de Llobregat), Soler i Sauret SA (Sant Feliu de Llobregat), Transport Carlev 2007 SL (Sant Fruitós de Bages) i Van Express 2010 SLU (Castelldefels) / PIMEC

+info: https://www.pimec.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada