divendres, 24 de març del 2017

La Unió Europea commemora els 60 anys dels tractats que la van fer possible

Roma serà avui i demà escenari del record i la commemoració pel que fa als tractats que fa 60 anys es van signar en aquesta mateixa ciutat i que van donar lloc a la Unió Europea (UE) actual. El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker serà a Roma avui i demà per tal participar en aquesta celebració. Aquesta tarda és previst que president Juncker assisteixi amb el vicepresident Dombrovskis i la comissària Thyssen a una reunió extraordinària dels agents socials europeus i les institucions de la UE: la reunió tindrà lloc al Palau Chigi i serà presidida pel primer ministre italià; la trobada té l'objectiu de recalcar la importància de la dimensió social europea, d'avançar en la construcció del pilar europeu de drets socials i de reflexionar en relació a la dimensió social de la UE.

Avui al vespre, Juncker serà rebut en audiència, juntament amb els caps d'estat o de govern de la Unió Europea, pel papa Francesc a la Ciutat del Vaticà abans d'assistir a un sopar de feina amb Antonio Tajani, president del Parlament Europeu;  i Nicola Alemanno, alcalde de Norcia, la ciutat italiana arrasada pel terratrèmol del passat mes d'octubre del 2016 i per a la reconstrucció de la qual està participant la CE. Demà Juncker participarà en la cerimònia oficial del seixantè aniversari dels Tractats de Roma, que tindrà lloc al Capitoli: allà, on està previst que farà un discurs, es reunirà amb Tajani, així com amb el president del Consell, Donald Tusk; el primer ministre maltès, Joseph Muscat; i amb el primer ministre italià, Paolo Gentiloni. Els vint-i-set caps d'estat o de govern i els presidents de les institucions de la UE signaran la Declaració de Roma, a la mateixa sala on farà exactament seixanta anys es van signar els Tractats de Roma: en aquesta declaració es destacaran els èxits assolits per la Unió, s'exposaran els reptes a què ha de fer front i s'assumirà el compromís de treballar en favor de la unitat dels vint-i-set estats membres i de millorar l'actuació conjunta en àmbits polítics clau que beneficiïn directament els ciutadans. A continuació, tindrà lloc una presentació del Llibre blanc sobre el futur d'Europa, document que, tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 02/03/2017), es va donar a conèixer el passat 1 de març.

Vídeo de la Comissió Europea en el qual es repassen, en un minut, diverses imatges relacionades amb els 60 anys de la Unió / CE; YOUTUBE

+info: http://ec.europa.eu/barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada