dilluns, 6 de març del 2017

La UAB migrarà totalment el seu campus virtual a l'entorn Moodle

L'actual entorn del Campus Virtual de la UAB integra dues parts clarament diferenciades: el "campus clàssic" (que data del 2002 i fou desenvolupat per la OAID) i les Aules Moodle (eina de programari lliure que es va començar a utilitzar l'any 2006, tot i que no era obligatori fer-lo servir per part del professorat). El cap de la Unitat de Planificació de l'Àrea de Planificació de Sistemes d'Informació, Juan Antonio Martínez, va explicar en la sessió informativa a la Facultat de Medicina, el passat 17 de febrer, que "s'ha vist la necessitat d'unificar el Campus Virtual fent servir un programari lliure com Moodle per tots els avantatges que suposarà i perque constitueix el nucli d'un ecosistema d'e-Learning, on hi ha també altres peces com ara un programari específic per a la gestió del TFG (Treball de Fi de Grau) o un programari antiplagi, per posar alguns exemples". El nou entorn Moodle és més potent i funcional que el que té el campus clàssic. Estarà adaptat per a dispositius mòbils i tindrà una app. "Té multitud de possiblitats, des de crear grups específics per a pràctiques, fer qüestionaris, connectar en el futur amb laboratoris virtuals o amb l'eina específica de Treball Fi d'Estudis, etc", explicava el cap de l'Àrea de Planificació de Sistemes d'Informació, Quim Campuzano, també davant del professorat de Medicina. I va afegir: "Creiem que l'evolució de l'entorn, a part de ser tecnològicament imprescindible, és positiva tant per als alumnes com per als professors".

De fet, per encàrrec del Vicerectorat de Programació Acadèmica i de Qualitat, s'estan fent des del mes de gener i fins aquest mes de març, tot un seguit de sessions informatives per tots els centres i facultats de l'Autònoma amb l'objectiu de transmetre al professorat la necessitat de canvi cap al nou entorn, perdre qualsevol por a aquest procés visualitzant la simplicitat de les funcions més bàsiques del Moodle i explicant les accions de suport que es desplegaran. Fins el proper dia 30, el professorat té a la seva disposició, a la portada del Campus Virtual, una pestanya titulada 'Primers passos amb Moodle'. Hi haurà la possibilitat de seguir un curs específic d'autoformació sobre Moodle i es podran crear aules de prova en aquest entorn. El 10 de juliol s'iniciarà la creació d'aules vinculades al nou curs acadèmic (2017-2018), coincidint amb l'inici del nou curs acadèmic a efectes del Campus Virtual". A partir del 4 de setembre està previst que s'inicii l'activitat docent només amb aules Moodle, que és l'estàndard en l'àmbit dels entorns virtuals d'aprenentatge, tant pre-universitaris com universitaris, i en particular, en l'àmbit europeu. Les aules antigues amb l'entorn del campus clàssic es podran continuar consultant (de fet, sempre es mantenen visibles dos cursos).

El professorat té a la seva disposició, a la portada del Campus Virtual, una pestanya titulada 'Primers passos amb Moodle' / UAB
+info: https://cv.uab.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada