dimecres, 8 de març del 2017

La Diputació de Barcelona ofereix uns concerts que vinculen òpera i natura

Mitjançant la seva Xarxa de Parcs Naturals, la Diputació de Barcelona inicia el proper dissabte un nou programa de difusió cultural que tindrà lloc als espais naturals protegits de la seva demarcació i que es titula 'Òpera als parcs', ha informat la pròpia Diputació en una nota informativa d'ahir. Aquest programa repartirà quatre concerts entre poblacions ubicades respectivament a la zona del parc natural del Montseny, a la del de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a la del Garraf i a la del Castell de Montesquiu, i l'objectiu és connectar l'òpera i la natura, apropant aquest gènere artístic a un públic més ampli entre la ciutadania resident en poblacions de la Xarxa de Parcs. El primer concert del nou cicle serà aquest dissabte, 11 de març, al Teatre de la Garriga, amb un programa titulat 'Dones regents de la lírica', activitat que s'emmarcarà, a més, en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra avui.

El programa 'Dones regents de la lírica', que protagonitzaran les sopranos Ulrike Haller, Ximena Agurto i la mezzosoprano Laura Vila, acompanyades de Josep Buforn al piano, és també l'avantsala de la jornada, oberta a la participació de tothom, 'Dones del Montseny', que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny a la Garriga i en la qual es crearà un grup d'igualtat entre homes i dones que conviuen a la Reserva de la Biosfera del Montseny, a partir de conèixer i compartir experiències d'èxit d'altres reserves de la biosfera d'arreu del món. El cicle 'Òpera als parcs' es complementarà amb el concerte del diumenge 21 de maig al Parc del Castell de Montesquiu, sota el títol 'Schubert de prop' dedicat a l'obra d'aquest compositor austríac considerat mestre del Romanticisme; el del Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que acollirà 'Cançó d'amor i de guerra' el 15 de juliol al Castell de Talamanca; i el del Parc del Garraf amb el recital 'Passió per l'òpera' el mes de novembre, a Begues. Totes les sessions del cicle són gratuïtes i tenen una finalitat educativa, per la qual cosa compten amb una introducció en relació a cadascuna de les obres, a càrrec d'un director artístic.

Les protagonistes del programa 'Dones regents de la lírica'. D'esquerra a dreta: la soprano Ximena Agurto, la mezzosoprano Laura Vila i la soprano Ulrike Haller (imatges promocionals) / DIBA.CAT

+info: http://www.diba.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada