diumenge, 26 de febrer del 2017

Un projecte per a impulsar el turisme de natura al Ripollès compta amb 2,4 milions d'euros

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha participat dijous passat en la presentació del projecte FEDER 'Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès. L'experiència dels Pirineus més autèntics', impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès. L'acte, que ha tingut lloc a la Plaça Verda del municipi de Setcases, ha comptat amb la participació del president del propi consell comarcal, Joan Manso, i de l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández. El projecte, que es desenvoluparà fins l'any 2020, compta amb un pressupost de 2,4 milions d'euros, dels quals el Govern català en finançarà gairebé 1,1 milions. La proposta se centra a reforçar els tres territoris que conformen la comarca del Ripollès com a destinació turística basada en els recursos naturals: Vall de Ribes, Vall de Camprodon i Baix Ripollès. En aquestes tres zones, el turisme és un sector econòmic primordial i de futur, i els recursos naturals en són el principal atractiu, especialment ara, que s'acaba de crear el nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que esdevé una oportunitat per consolidar el Ripollès com a destinació de natura. Aquest projecte s'emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l'any passat.

La consellera Borràs ha afirmat que el projecte 'Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès. L'experiència dels Pirineus més autèntics' és un "treball en equip per protegir l'entorn natural", a la vegada que "es val dels atractius naturals de la comarca per promocionar el turisme, però tenint clar que la promoció passa per la protecció del medi ambient, que és el patrimoni més important de què disposa la comarca", ha reblat. Per la seva banda, Manso ha explicat que és un projecte transversal a tot el territori, que s'ha fet conjuntament amb tots els ajuntaments i zones de la comarca per preservar les seves diferents identitats turístiques. El president del Consell Comarcal del Ripollès també ha destacat que "la vocació d'aquest projecte és fer comarca", aprofitant, ha dit, que aquesta comarca "té molts recursos naturals amb gran interès turístic". És en aquest sentit que Manso ha afirmat que "els FEDER ajudaran a donar recorregut al turisme de natura impulsat amb la declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser". Al seu torn, l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, ha destacat la riquesa del patrimoni natural del municipi, "que és una de les portes d'entrada del nou parc natural”.

Un instant de la presentació. D'esquerra a dreta: l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs; i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso / GENCAT.CAT

+info: http://governacio.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada