dissabte, 24 de desembre del 2016

Els Cinemes Méliès celebren el seu 20è aniversari

Dimarts passat ha fet 20 anys des que els Cinemes Méliès van obrir a Barcelona per primera vegada i ho estan celebrant, des del dilluns d'aquesta setmana i fins demà, repartint 1.000 regals entre els espectadors i amb entrada a preu reduït (3 euros) per a totes les sessions. La trajectòria dels Cinemes Méliès ha sigut reconeguda en repetides ocasions per la seva contribució al patrimoni cultural de la capital catalana; en aquest sentit a rebut diversos guardons: el Premi Sant Jordi de Cinematografia (1996), el Premi Ciutat de Barcelona (2003) i el Premi Carles Duran (V Premis Barcelona de Cinema, 2006). Des de l'any 2005 els Méliès formen part de la Confederació Internacional de Cinemes d'Art i Assaig (CICAE per les seves sigles en francès) i de la xarxa d'Europa Cinemas.

La història dels Cinemes Méliès de Barcelona, fundats pel cineasta Carles Balagué, ha estat compromesa des dels seus inicis amb el cinema clàssic, el cinema europeu, havent superat el 300 títols clàssics estrenats fins a l'actualitat. Una labor que ha contribuït a popularitzar les obres dels grans mestres del cel·luloide com ara Billy Wilder, Joseph L. Mankiewicz, Alfred Hitchcock, François Truffaut, Éric Rohmer, Federico Fellini, John Ford, Luis García Berlanga, Fritz Lang, Orson Welles, Ingmar Bergman, Luis Buñuel, Pier Paolo Pasolini, Jean-Luc Godard i Charles Chaplin, entre molts d'altres.

Una sala dels Cinemes Méliès / CINEMES MÉLIÈS

El 2 de juny de 2011 el cinema va patir un incendi que el va obligar a tancar temporalment les seves portes, fins a la feliç reobertura, que va ser possible el 5 de gener de 2012 / CINEMES MÉLIÈS

+info: http://www.meliescinemes.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada