dissabte, 26 de novembre del 2016

La Generalitat de Catalunya obrirà expedient sancionador a l'empresa Gas Natural

La mesura s'ha decidit després d'analitzar la informació proporcionada per la companyia quant al cas de l'àvia de Reus


El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha anunciat que la Generalitat de Catalunya obrirà expedient sancionador a l'empresa Gas Natural pel tall de subministrament a l'àvia de Reus que, amb 81 anys d'edat, va morir la matinada del passat dilluns 14 per inhalar gasos tòxics d'un foc provocat per una espelma que tenia encesa i que va caure sobre el matalàs on l'àvia dormia; la dona feia servir espelmes perquè no tenia electricitat a la seva vivenda, un dels sis pisos d'un antic edifici de tres plantes al número 18 del Carrer Santa Anna. Aregio, ha anunciat la mesura dimecres passat al matí des del Palauet de Can Buxeres, a L'Hospitalet de Llobregat, amb motiu de la reunió de la Taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, que ha estat presidida per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

Aregio ha explicat que en la informació enviada per la subministradora atenent el requeriment fet per l'Agència Catalana del Consum, "no es justifica la no informació als serveis socials" abans de procedir al tall del subministrament. Es va dur a terme "un tall indegut", ha reblat. Aregio s'ha reafirmat en què "sempre estem disposats a millorar, però la llei diu que no es pot tallar sense haver notificat als serveis socials. Això és molt clar i no cal donar-hi més tombs". El secretari també ha volgut recordar que el protocols d'actuació, fets i notificats el desembre del 2015, estan recorreguts per Unesa, la patronal de les elèctriques. A més, el novembre de l'any passat l'empresa "ens va consultar sobre com havia de procedir i se li va respondre per escrit que s'havia de cenyir als protocols presentats", conclou Aregio.

Un instant de la reunió de la Taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, al Palauet de Can Buxeres de L'Hospitalet de Llobregat / GENCAT.CAT

+info: http://governacio.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada