dissabte, 1 d’octubre del 2016

El projecte reWINE planteja l'impuls de la reutilització d'ampolles de vi a Catalunya

També aspira a estendre aquesta pràctica a altres regions vinícoles de l'Estat comptant amb empreses i administracions públiques


A Catalunya es consumeixen 9 milions de begudes embotellades per dia, de les quals el 29% són ampolles de vi i, segons els experts, al sector vitivinícola aquests envasos són un dels elements que més contribueixen a alliberar diòxid de carboni a l'atmosfera. Per tal de reduir aquesta petjada de carboni, el projecte reWINE, coordinat pel Parc de Recerca UAB, estudiarà la viabilitat d'un sistema innovador de reutilització d'ampolles de vi, de manera que involucrarà consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores i botigues per tal de fer una prova pilot de la reutilització d'ampolles i avaluar la seva viabilitat.

El projecte aspira a poder estendre el sistema de reutilització
d'ampolles al territori català i a altres regions vinícoles de l'Estat,
impulsant la participació d'empreses i d'administracions / UAB
La prova pilot tindrà en compte tot el procés de l'ampolla, des del seu rentat, etiquetatge, embotellament i distribució al mercat fins a la seva recol·lecció a través de les mateixes bodegues, deixalleries, restaurants i botigues involucrats. El projecte preveu, segons un comunicat emès dijous per la pròpia Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), recuperar unes 100.000 ampolles, que es portaran a la planta de rentat i començaran de nou el cicle. D'aquesta manera, s'evitaran aproximadament 45 tones de residus d'envasos de vidre. S'espera finalitzar la prova pilot el juny de l'any 2019. El projecte té un pressupost total de 991.309 d'euros, del qual el 60% l'aporta la Comissió Europea, en el marc del programa LIFE, i compta amb la participació de l'Agència de Residus de Catalunya, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, la planta de rentat Maria Nutó, la Cooperativa Falset Marçà, així com altres cellers i una 'spin-off' de la UAB. El projecte aspira a poder estendre el sistema de reutilització d'ampolles al territori català i a altres regions vinícoles de l'Estat, impulsant la participació d'empreses i d'administracions públiques.

+info: http://www.uab.cat/parc-recerca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada