dimecres, 21 de setembre del 2016

La JMF reconeix el Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari com a centre d'excel·lència

El Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha comunicat, en una nota informativa emesa ahir, que gràcies a la tasca multidisciplinària liderada per la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria (UPIIP) de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron ha esdevingut el primer centre de l'Estat a ser reconegut com a centre d'excel·lència per la Jeffrey Modell Foundation (JMF), una prestigiosa entitat amb seu als Estats Units i que té com a objectiu promoure el diagnòstic precoç i el tractament de les immunodeficiències primàries (IDP), així com les cures als pacients i el cribratge neonatal. Al món, hi ha 150 centres Jeffrey Modell, distribuïts en una vuitantena de països, per al diagnòstic i la recerca. El doctor Pere Soler, metge adjunt de la UPIIP, ha fet, en declaracions recollides a la mateixa nota informativa, la següent valoració: "És un reconeixement a la feina feta al nostre centre durant molts anys i ens anima a seguir cercant l'excel·lència en l'atenció als nostres pacients amb IDP".

Les IDP són un grup de malalties anomenades rares o minoritàries causades per alteracions en el sistema immunitari. Globalment afecten un de cada 2.000 nounats vius. Dins d'aquest grup hi ha més de 300 patologies. Els pacients afectats són susceptibles de patir infeccions de gravetat variable, processos autoimmunes i neoplàsies que, en cas de no ser tractades de forma adient, poden ser fatals o deixar seqüeles que empitjorin la seva qualitat de vida. El diagnòstic precoç i la recerca per trobar tractaments més eficaços són clau per garantir la supervivència de les persones afectades i millorar la seva qualitat de vida, reduint-ne les seqüeles. Quan a la Jeffrey Modell Foundation, és una entitat privada sense ànim de lucre creada l'any 1987 per Vicki i Fred Modell en honor del seu fill, Jeffrey, mort als 15 anys, víctima d'una immunodeficiència primària. Entre els seus reptes més recents hi ha l'acord assolit amb la Bill & Melinda Gates Foundation per tal de col·laborar en l'eradicació de la poliomielitis.

Al centre de la imatge, respectivament amb jaqueta vermella i grisa, Vicki i Fred Modell, de visita al Vall d'Hebron i envoltats per membres de la seva Fundació així com per l'equip de la UPIIP de l'Hospital / HOSPITAL VALL D'HEBRON

+info: http://www.vhebron.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada