dilluns, 12 de setembre del 2016

Avinença entre la Plataforma Soterrament FGC Ara i el Departament de Territori i Sostenibilitat

Diversos representants de la Plataforma Soterrament FGC Ara i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat del Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, es van reunir dijous passat a les dependències del Departament, donant-se així compliment a la petició feta fa uns mesos per la Plataforma. A la reunió es va valorar per totes dues parts de manera molt positiva el total consens polític, tan a nivell del Parlament de Catalunya com municipal, que s'ha assolit a favor del soterrament i de la conveniència de fer-lo ara, així com de l'acord tècnic aconseguit que ha permès rebaixar en prop de 10 milions d'euros el cost de l'obra previst inicialment i el fet de tenir el projecte constructiu en la seva fase final de redacció: uns elements cabdals per a poder avançar en la licitació i execució de l'obra.

Al llarg de la trobada es van exposar al conseller "les passes, les vicissituds i els treballs que al llarg de 10 anys s'han dut a terme per tal de fer realitat la històrica demanda de soterrar les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i eliminar la barrera que comporten", en paraules dels propis representants de l'entitat sabadellenca. En aquest sentit, al conseller se li van mostrar les situacions reals que diàriament centenars de veïns i veïnes es troben a causa d'aquesta barrera que impedeix una accessibilitat adequada, que condiciona les seves vides i les d'uns barris que també veun dificultada la creació de comerç, la renovació urbana o l'impuls de la vida social. El conseller Josep Rull va compartir la necessitat de realitzar el soterrament dels 400 metres pendents i la conveniència de poder iniciar les obres en el menor termini de temps possible i va manifestar que el Govern està estudiant com trobar el finançament necessari en la perspectiva de poder iniciar les obres el més aviat possible. Finalment, els representants de la Plataforma van lliurar al conseller un dossier amb 3.680 signatures, recollides fins al moment, de veïns i veïnes reclamant el soterrament dels FGC fins al Castell de Can Feu. Tot i la predisposició del conseller, la Plataforma recalca que continuarà treballant perquè el finançament sigui contemplat als Pressupostos del 2017 i que el soterrament pugui està finalitzat a finals de l'any 2018.

Moment de la reunió en el qual al conseller Rull (dempeus a l'extrem de la taula) se li lliura el dossier de signatures a favor de soterrar els FGC fins al Castell de Can Feu / PLATAFORMA SOTERRAMENT FGC ARA

+info: https://soterramentara.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada