dissabte, 2 de juliol del 2016

Descartat el projecte BCN World per una nova proposta en la qual l'àmbit del joc és residual

La Junta del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-Seca-Salou ha aprovat abans-d'ahir al matí, en una reunió extraordinària, l'informe favorable al Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació de l'àmbit del propi CRT. El vicepresident del Govern català i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha estat l'encarregat d'explicar als membres de la Junta els detalls del nou projecte, que ha revisat i reformulat el Govern català, així com el calendari de les futures actuacions. "Enterrem BCN World", ha assegurat Junqueras en el marc d'aquesta trobada, a Salou, en referència als projectes de casinos plantejats per l'empresa Veremonte per a l'entorn de Vila-seca i Salou.

Junqueras ha explicat que la nova proposta "pivota sobre el turisme de convencions, de compres, d'oci, i esdeveniments, segons un format de ressort hoteler, on el joc és residual". Ara el joc representa el 4% del sostre edificable, mentre que el 96% restant es dedica a hotels, turisme de negocis, centres de convencions i zones comercials. "La proposta que presentem avui preveu quatre vegades més superfície d'oci i dues vegades més superfície comercial que de joc", ha explicat Junqueras. El nou projecte ha estat dimensionat segons criteris de sostenibilitat: respecte a la proposta inicial que va presentar Veremonte. La superfície total ha passat de 600 a 101,7 hectàrees i l'espai destinat al joc s'ha reduït de 210.000 m² a 30.000 m², "és a dir, 7 vegades menys", ha remarcat el vicepresident. El nou projecte "també s'apropa a un turisme més familiar i s'integra millor en el model turístic del país", ha afegit. Segons ha explicat també Junqueras, el nou CRT és el resultat de mesos de treball intensos per millorar el projecte i fer-lo més sòlid i viable, i que garanteixi un major consens polític.

Oriol Junqueras, tercer d'esquerra a dreta, durant la presentació de la nova proposta de complex d'oci, turisme i esdeveniments / GENCAT.CAT

+info: http://economia.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada