diumenge, 22 de maig del 2016

S'inicia el club virtual de lectura 'Signatura 400'

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat ha informat dimecres passat que inicia el nou club virtual de lectura 'Signatura 400', adreçat especialment a bibliotecaris i a lectors interessats en el món del llibre i les llibreries. El club, conduït per la bibliotecària Ester Surinyach, té una durada de set mesos i s'hi han programat les lectures següents: El llibreter Mendel, d'Stefan Zweig (Àustria, 1929); Una lectora poc corrent, d'Alan Bennett (Anglaterra, 2007); Signatura 400, de Sophie Divry (França, 2010); Una solitud massa sorollosa, de Bohumil Hrabal (República Txeca, 1976); Stoner, de John Williams (Estats Units, 1965); El último día de Terranova, de Manuel Rivas (Galícia, 2015); Fahrenheit 451, de Ray Bradbury (Estats Units, 1953); i Ningú no ens espera, de Manuel Baixauli (València, 2016).

Clubs de lectura com aquest tenen per finalitat servir de plataformes de les biblioteques per al foment de la lectura i el diàleg entre els propis lectors. Els integrants del club, coordinats per un conductor del grup, llegeixen un llibre de forma periòdica. Tot i ser fonamentalment presencials, poc a poc, aquesta experiència s'està traslladant al món virtual. Des del Servei de Biblioteques es dóna suport a aquesta activitat facilitant a les biblioteques l'accés a una plataforma virtual que permet gestionar els clubs de lectura, amb un nombre d'usuaris il·limitat i integrant les eines 2.0. El nou projecte 'Signatura 400' s'afegeix així als dos clubs de lectura virtuals que el Servei de Biblioteques té en funcionament actualment: 'Llibre de família', conduit per Anna Manso; i 'Llegir periodisme', conduït per l'Albert Lladó.

El club pren el nom d'un dels llibres que incorpora en el seu programa i que ha estat obra de Sophie Divry, qui explica en aquest vídeo un dels seus treballs més recents / LIBRAIRIE MOLLAT; YOUTUBE

+info: http://biblioteques.gencat.cat/signatura400

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada