divendres, 13 de maig del 2016

L'Aquàrium de Barcelona inicia la seva acció de suport al Projecte Sèpia

Habilita un tanc adaptat fidelment a l'ecosistema de les sípies perquè es pugui contemplar la reproducció d'aquests animals


Amb l'arribada de la primavera, L'Aquàrium de Barcelona comença a preparar de nou un dels aquaris més vistosos del centre: el de les sípies. Exemplars d'aquest animal marí a la Mediterrània es mostren amb l'objectiu de donar a conèixer des de ben a prop la vida i reproducció d'aquests cefalòpodes. Enguany, però, l'experiència ha anat més enllà, i és que L'Aquàrium participa en el Projecte Sèpia, impulsat per la Generalitat de Catalunya i que representa una iniciativa que pretén potenciar la reproducció d'aquesta espècie creant àrees protegides per tal d'afavorir l'eclosió dels ous, ja sigui per immersió de branques d'arbres o per la reintroducció en gàbies dels ous extrets de mar com a conseqüència de la pesca. L'objectiu del projecte, , segons han comunicat ahir fonts del propi Aquàrium, és combinar la preservació del patrimoni natural, la dinamització de l'economia local i la divulgació dels valors naturals cap a la població.

Sípies de L'Aquàrium / AQUARIUMBCN.COM
"Sempre hem mantingut l'essència del nostre lema, que és: 'conèixer per estimar i estimar per protegir'", afirmava ahir mateix Maria José Peretó, directora de L'Aquàrium de Barcelona, afegint que "la col·laboració amb el Projecte Sèpia s'emmarca dintre dels diferents projectes de conservació que tenim a L'Aquàrium. A més, fins a finals de juny, el públic podrà gaudir en viu i en directe els balls de colors i passió de les sípies". La sèpia (sepia officinalis) inicia el seu període reproductor precisament a la primavera; és per això que L'Aquàrium disposa d'un tanc adaptat fidelment al seu ecosistema. Amb la finalitat d'enriquir l'experiència de L'Aquàrium amb les sípies, a principis d'abril, aquest centre marí va signar un acord amb el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, gestionat per la Generalitat de Catalunya, per tal de participar en el Projecte Sèpia i afavorir, així, la reproducció d'aquest animal durant aquest any.

+info: http://www.aquariumbcn.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada