divendres, 27 de maig del 2016

Cassolada al barri barceloní de Gràcia en protesta pel desallotjament del Banc Expropiat

A diferència de les tres nits anteriors, no s'han produït enfrontaments amb les forces policials ni destrosses als carrers


La passada nit, la quarta consecutiva de mobilitzacions al barri de Gràcia, a Barcelona, en protesta pel desallotjament d'una antiga sucursal de CatalunyaCaixa que ha estat ocupada des de l'any 2011, ha estat marcada per noves protestes tot i que, a diferència de les nits anteriors, no s'han produït enfrontaments amb les forces policials ni destrosses als carrers; un individu encaputxat, però, ha agredit dos periodistes resultant la càmera audiovisual d'un d'ells, professional de TV3, trencada. Una cassolada a les 22.00h ha estat la mesura de protesta que s'ha dut a terme durant la passada nit al barri de la capital catalana. En la darrera nit que sí s'han registrat incidents violents amb agents policials i destrosses als carres, la d'abans-d'ahir, hi va haver un detingut i 11 ferits; d'aquests últims, sis són agents dels Mossos d'Esquadra i cinc manifestants.

Unes veïnes de Gràcia particpant a la cassolada d'anit / CCMA
D'altra banda, la Fiscalia, segons s'ha comunicat ahir, ha obert una investigació a l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, per un presumpte delicte de malversació degut al pagament del lloguer del denominat Banc Expropiat amb fons municipals durant un any: aquest pagament hauria sumat una quantia total de 65.500 euros. L'exalcalde ha justificat ahir mateix, en una compareixença des de l'Ajuntament de Barcelona, la decisió que va prendre el seu govern com la manera de fer temps per tal d'intentar dialogar i pactar amb els okupes. Trias, que s'ha posat a disposició de la Fiscalia per tal de donar les explicacions que calgui, ha assegurat que el pagament del lloguer s'ajusta a la llei i a l'interès general.

+info: http://mossos.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada