dimecres, 25 de maig del 2016

19 infants a Catalunya continuen ingressats amb afectació neurològica a causa d'enterovirus

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat ahir que 19 infants estan ingressats amb afectació neurològica a causa enterovirus a diferents hospitals de Catalunya; quatre d'aquests infants continuen a la Unitat de Cures Intensives. En total, en les últimes setmanes s'han detectat 60 casos, la gran majoria dels quals evolucionen favorablement. Des del passat divendres no s'ha confirmat cap nou cas, però el Departament subratlla que cal ser prudents i cauts perquè seria prematur fer prediccions sobre l'evolució d'aquest episodi. D'altra banda, des de dimecres passat i ahir al matí s'han comptabilitzat fins a 834 trucades en relació a enterovirus al telèfon 061 CatSalut Respon. Dimecres se'n van rebre 95 i dijous 229, mentre que divendres ja només se'n van registrar 130 i dissabte 145. Diumenge les consultes van caure fins a 114 i fins a les 08.00h d'aquest dimarts s'han rebut 121 consultes. Les peticions més habituals són sobre la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d'aquesta tipologia de virus. Aquest mateix matí està previst que el conseller de Salut, Antoni Comín, compareixi al Parlament a petició pròpia per tal d'informar de la resposta assistencial del Departament als casos d'enterovirus.

Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població. Majoritàriament produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques. La major part d'infeccions per enterovirus no provoquen alteracions neurològiques i, si ho fan, solen ser quadres lleus. Arran de l'aparició d'un nombre excepcional de casos d'infecció per enterovirus amb alteracions neurològiques de més gravetat, el Departament de Salut ha establert un protocol de detecció i tractament precoç dels quadres amb afectació neurològica més greu, que s'ha enviat al conjunt de la xarxa assistencial, i ha reforçat la vigilància epidemiològica.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el conseller de Salut, Antoni Comín, reunits ahir, després de la reunió del Consell Executiu, per tal d'analitzar la coordinació que estan duent a terme els seus respectius departaments en els casos d'enterovirus amb afectació neurològica; la valoració ha estat positivan / GENCAT.CAT
+info: http://salutweb.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada