divendres, 8 d’abril del 2016

Parkinson Ara organitza la seva II Jornada anual, centrant-la en la importància de la família

A la trobada es vol destacar el factor fonamental de suport que representen els familiars per a les persones parkinsonianes


L'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Sabadell acull demà al matí, a les 09.30h, la II Jornada Parkinson Ara, que se centrarà en la importància de la família en els casos de persones parkinsonianes. El diagnòstic del Parkinson, segons expliquen des de l'entitat organitzadora, l'Associació Parkinson Ara, suposa un gran impacte tant per als pacients com per a la família. Els afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa poden passar per diferents fases fins que finalment arriba l'acceptació de la pròpia malaltia. Això implica un canvi en l'àmbit psicològic, emocional, conductual i cognitiu que marca el desenvolupament de la malaltia. Per tot això, "l'Associació de Parkinson Ara té l'objectiu d'oferir informació sobre tots els aspectes de la malaltia als pacients, als familiars, als professionals i al públic general", explica Miquel Aguilar, cap del servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i director mèdic de l'Associació Parkinson Ara.

El Dr. Javier Lopez del Val en una conferència organitzada per
Parkinson Ara el passat 18 de març a la seu de Mútua de
Terrassa / PARKINSON ARA; FACEBOOK
El Parkinson afecta, segons dades facilitades per la pròpia Associació Parkinson Ara, al voltant de 160.000 famílies a Espanya, més de 12.000 a Catalunya; el 10% de casos a tot l'Estat presenta la malaltia en estat avançat: en aquest sentit la família de la persona afectada representa un factor fonamental de suport, així com els amics i la resta del seu entorn i, de fet, moltes vegades els familiars es converteixen en el cuidador principal del pacient i suporten una gran càrrega física i psicològica derivada de l'atenció diària. "És habitual que experimentin estrès i irritabilitat, no obstant això, és important que l'estat d'ànim i la predisposició siguin les adequades perquè la seva salut en quedi el menys afectada possible", assegura el doctor Aguilar. D'altra banda, a mesura que la malaltia avança, el paper del cuidador adquireix més rellevància i les atencions als pacients es tornen més específiques i, per això, el cuidador ha de tenir coneixements sanitaris bàsics sobre mobilitat, higiene, nutrició o descans per proporcionar, a la persona afectada, una atenció adequada. Tots aquests aspectes es tractaran en aquesta segona trobada anual que realitza l'entitat i que constarà d'una taula rodona amb experts en la matèria, una actuació del mentalista David Baró, una conferència a càrrec del Dr. Javier Pagonabarraga, a més d'un taller de bitlles catalanes i un torneig d'aquest joc tradicional. L'anterior Jornada Parkinson Ara, la primera, va tenir lloc el 18 d'abril de l'any passat a l'Auditori de la patronal CECOT, a Terrassa.

+info: https://www.facebook.com/parkinsonara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada