dissabte, 16 d’abril del 2016

Inaugurades dues Oficines Joves al Vallès Occidental: una a Sabadell i l'altra a Terrassa

El perfil d'usuari identificat l'any passat en aquest tipus d'oficines correspon a un noi de 16 a 20 anys d'edat o menys amb l'ESO acabada


Marta Vilalta en el seu parlament durant la inauguració de
l'Oficina Jove a Sabadell amb l'alcalde de la ciutat just al
seu darrere / GENCAT.CAT
La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha inaugurat abans-d'ahir al matí dues Oficines Joves al Vallès Occidental: una a Sabadell i a l'altra a Terrassa. Vilalta ha estat acompanyada en cada cas per l'alcalde de la localitat, Juli Fernàndez i Jordi Ballart, respectivament, així com pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. L'equipament de Sabadell està ubicat al Carrer Blasco de Garay, 19, mentre que l'oficina de Terrassa presta servei a l'Avinguda Jacquard, 1. Si bé aquests equipaments ja oferien serveis d'emancipació juvenil en aquestes mateixes instal·lacions, a partir d'ara ho faran sota el paraigües de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ), amb la qual compartiran informació i catàleg de serveis, amb l'objectiu d'oferir millor assessorament i convertir-se en espais de referència per als joves de 16 a 34 anys del Vallès Occidental. Durant la visita, la representant en matèria de Joventut a la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, ha destacat la voluntat del Govern de convertir les Oficines Joves territorials en veritables portes obertes per als joves a les oportunitats de futur i ha animat al jovent a utilitzar-ne els serveis i els recursos disponibles. L'Oficina Jove ofereix assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica (tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius), laboral (inclòs el programa Garantia Juvenil), cerca d'habitatge, temes de salut i drogodependències, diversitat sexual (inclòs un servei de LGTBI) i informació sobre activitats d'educació en el lleure i associacionisme, com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils, o voluntariat.

Marta Vilalta (al centre de la foto) durant la inauguració
de l'Oficina Jove a Terrassa / GENCAT.CAT
Al Vallès Occidental, els 18 serveis d'informació i assessorament juvenil repartits en diferents poblacions, van atendre l'any passat un total de 40.835 joves, que van fer fins a 52.160 consultes, majoritàriament sobre educació i formació (42% de les consultes), seguides per les de temàtica de treball (21%), lleure (6%), habitatge, (5%), turisme (5%), mobilitat i solidaritat (5%), salut i esports (5%), participació (5%), cultura (3%), cohesió social (2%), mentre que la resta de consultes van ser en l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat i les TIC. Pel que fa al conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, 280.842 joves van fer 522.658 consultes, segons l'estimació de les dades registrades. En conjunt, a tot Catalunya les qüestions més demanades pels usuaris van ser les relacionades amb l'oferta formativa i educativa existent a Catalunya, amb un 31% del conjunt de les consultes, 16 punts percentuals més que l'any passat. La cerca d'informació sobre l'educació en el lleure va ser la segona qüestió més sol·licitada (17,1%), seguida per les qüestions sobre el mercat laboral (16,5%), la cultura (11,2%), la salut i esports (6,4%), l'habitatge (4,6%), el turisme (4,3%), la mobilitat (3,6%), la participació (3,4%), les tecnologies de la informació i la comunicació (3,3%), cohesió social (3,1%), i el medi ambient i consum responsable (0,2%). Pel que fa al perfil d'usuari dels Punts d'Informació Juvenil i les Oficines Joves el 2015 correspon a un noi de 16 a 20 anys o menys amb l'Educació Secundària Obligatòria acabada. Per sexes, els nois han suposat el 53% de les consultes davant un 47% de les noies. Durant el 2015, els 294 Punts d'Informació Juvenil i les 38 Oficines Joves de la XNEJ que hi ha a Catalunya van atendre 732.509 joves, que van fer 1.157.386 consultes.

+info: https://www.gencat.cat/joventut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada