dimecres, 30 de març del 2016

Una iniciativa de Caprabo fa possible 1,7 milions d'àpats a partir de l'acció del Banc dels Aliments

El Programa de Microdonacions de Caprabo amb els bancs d'aliments de la demarcació de Barcelona ha donat durant el 2015 la quantitat d'aliments necessària per a 642 famílies en un any, fent possible que el Banc dels Aliments proporcioni els productes alimentaris per a 1,7 milions d'àpats, segons va comunicar la pròpia cadena de supermercats Caprabo el passat dia 23. El seu Programa de Microdonacions, posat en marxa l'any 2011, persegueix aconseguir el màxim aprofitament de petites quantitats d'aliments que es retiren de les botigues perquè deixen de ser aptes per a la venda per diversos motius (trencaments, dates de caducitat properes, per exemple) però que són aptes per al consum. L'any passat, el Programa va ser distingit amb el premi Family Friendly 2015 atorgat per l'Associació de Famílies Nombroses de Madrid, com a reconeixement a la tasca social de l'esmentat programa.

Iniciat a Barcelona amb la Fundació Banc dels Aliments, El Programa de Microdonacions de Caprabo implica tots els supermercats de la marca i a més de 250 entitats socials que formen part de la xarxa d'entitats registrades i col·laboradores dels bancs d'aliments. És un programa integral de col·laboració pensat, desenvolupat i implementat de forma conjunta, aportant l'experiència en distribució de Caprabo i la l'actuació en xarxa a nivell local per part dels bancs d'aliments. La iniciativa suposa una important tasca de coordinació entre els diferents bancs d'aliments, les entitats benèfiques i Caprabo. El projecte pren importància perquè aconsegueix l'aprofitament dels aliments amb un sistema d'entrega ràpid i garantit. Les entitats benèfiques dels bancs d'aliments recullen els aliments en el mateix supermercat, per tant, no és necessari enviar-los al magatzem central dels mateixos bancs. D'aquesta manera, es redueix el temps d'entrega i es facilita el seu consum immediat. Aquest sistema de treball permet, a més d'aprofitar els aliments, reduir els residus, fet que suposa una gestió més responsable dels aliments. La iniciativa crea una cadena de solidaritat alimentària establint un pont entre els aliments, les necessitats socials i la distribució dels productes a petita escala.

Un vídeo en relació al Gran Recapte de l'any passat / BANC DELS ALIMENTS; YOUTUBE

+info: http://www.caprabo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada