dimarts, 8 de març del 2016

Generalitat, diputacions i entitats municipalistes promouen conjuntament l'equitat de gènere

l'ICD divulga, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la campanya 'Compromís amb l'equitat de gènere. #Equitat8m'


Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra avui, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la de Girona, la de Tarragona i la de Lleida, a més de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, impulsen conjuntament la campanya 'Compromís amb l'equitat de gènere. #Equitat8m': aquesta iniciativa, que l'Institut Català de les Dones (ICD) ja divulga des del passat 29 de febrer té com a imatge simbòlica la d'unes mans de dones que demanen la paraula sobre un fons de color lila.

La iniciativa té com a imatge simbòlica la d'unes mans de
dones que demanen la paraula / ICD
En els actes institucionals que tindran lloc al llarg del dia d'avui es llegirà la declaració institucional que ha fet el Govern de la Generalitat de Catalunya. D'altra banda, el Departament de Cultura també se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, i diversos equipaments han preparat activitats culturals a l'entorn del dia 8 de març. La presidenta de l'ICD, Teresa M. Pitarch, ha explicat, amb motiu de l'inici de la divulgació de la campanya, que "l'objectiu de la imatge commemorativa del 8 de març és fer un reconeixement al feminisme i a la lluita històrica de les dones per aconseguir l'equitat de gènere, i posar de relleu el compromís del conjunt de tota la societat catalana per avançar de manera eficaç i efectiva cap una igualtat d'oportunitats real entre dones i homes". Pitarch, a més, afegeix que "aquest avenç serà possible gràcies al desplegament de la Llei 17/2015 de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, que és fruit d'un llarg camí de les dones a favor dels seus drets, i que ara també executarem comptant amb la participació i el suport del teixit d'entitats de dones del nostre país".

+info: http://dones.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada