divendres, 25 de març del 2016

El RACC recomana extremar la prudència al volant davant el repunt d'accidentalitat viària

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), amb motiu de l'increment de la mobilitat a causa dels dies de vacances, recomana extremar la prudència i recorda que conduir i utilitzar el mòbil alhora és una pràctica perillosa que posa en risc la seguretat pròpia i la dels altres conductors. Les distraccions s'han convertit en la primera causa dels accidents de trànsit a Catalunya, un risc que es veu agreujat per l'ús exponencial de les aplicacions mòbils. El RACC també ha avaluat la sinistralitat viària durant els primers mesos de l'any (gener-febrer-març, fins el dia 21 de març) la qual cosa ha permès posar de relleu que, fins el dia 21 de març de 2016, hi ha hagut un increment de la mortalitat  respecte el 2015 (d'un 11,8% a Espanya i un 30% a Catalunya).

En el que va d'any, a tot l'Estat es comptabilitzen 246 morts en accidents de trànsit en carretera a les 24 hores posteriors a l'accident. Això suposa un increment de l'11,8% respecte l'any anterior en les mateixes dates, quan es van produir 220 morts. De moment, el mes de març presenta un augment molt superior a la mitjana acumulada de l'any atès que s'ha passat dels 53 morts el 2015 als 72 d'aquest any (amb dades a 21 de març), fet que suposa un increment del 35,8%. El RACC també destaca que l'accident d'autocar a l'AP-7 al terme de Freginals ha contribuït, sens dubte, a aquesta dada tan negativa. Tanmateix, cal remarcar que l'evolució del mes de març ja mostrava una tendència a l'alça abans que succeís aquest accident. Les dades a dia 17 d'aquest mes indicaven que l'increment respecte el mateix període de 2015 era d'un 15%.

Morts en accidents de trànsit en carretera. Taxa de variació durant el primer trimestre de 2016 (març a dia 21) / RACC (a partir de dades de la DGT)
+info: http://www.racc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada