dijous, 3 de març del 2016

El Festival Europeu de Curtmetratges, que se celebra a Reus, té a punt la seva XVIII edició

El Teatre Bartrina acollirà la inauguració, en la qual es presentarà un curt que homenatja a la desapareguda actriu Rosa Novell


El FEC (Festival Europeu de Curtmetratges), que tindrà lloc a Reus la setmana que ve, de dimecres a diumenge, va presentar ahir la programació de la que serà la seva XVIII edició. La sessió inaugural de dimecres 9 de març, a les 21.00h al Teatre Bartrina, comptarà amb la presència del productor i director, Lluís Miñarro, que presentarà el curtmetratge Escudella, en homenatge a la desapareguda actriu Rosa Novell. Enguany la nova secció 'Panorama CAT', amb vuit curtmetratges d'autoria catalana, entrarà en compteció per tal de premiar el talent de casa nostra, amb un jurat específic integrat per Carles Prats, gerent de Vermuts Miró; Agustí Argelich, director del Filmets Badalona; i Pablo Sancho, director del Festival Most: Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. Aquesta secció nova a concurs compta precisament amb el patrocini de l'empresa reusenca Vermuts Miró, una firma que compta amb més de 100 anys al món vinícola i que ara vol apostar pel talent i el patrimoni artístic local.

Pel que fa a la secció oficial a competició, com cada any, el FEC ha programat 24 films de 12 països que pugnaran per aconseguir els premis del festival. També hi participaran 14 curtmetratges europeus dintre de la secció paral·lela 'Panorama', la qual reuneix els treballs que, malgrat no haver estat seleccionats a concurs, destaquen per la seva qualitat i opten al premi del Públic. El FEC programa també altres seccions paral·leles com la 'Retrospectiva Euroshorts' o la 'Retrospectiva FEC' i sessions i activitats dedicades a públics específics com l'Aula de cinema (per a estudiants de batxillerat), la sessió 'Drugmetratges' (per als joves de Reus), la jornada sobre curtmetratges polonesos 'O!Pla' i la sessió infantil (per als més petits). A més el FEC reuneix als directors, públic i estudiants de cinema a l'espai Nice to meet you i ofereix als professionals acreditats la possibilitat de visionar una selecció curtmetratges registrats aquest any al festival a l'espai Minimarket. El Festival s'ha convertit en tot aquest temps en un dels certàmens internacionals de referència dedicats al curtmetratge de ficció europeu que, a més d'oferir un punt de trobada per a directors, públic i estudiants de cinema, completa la seva programació amb un seguit d'activitats paral·leles, com ara exposicions, tallers o projeccions especials. El FEC va néixer l'any 1998 a la localitat de Cambrils com a mostra de curtmetratges estatals; l'any 2002 el certamen es va convertir en festival europeu, compartint dues seus: Cambrils i Reus. Desde l'any 2013 el FEC s'ha desplaçat completament a la localitat de Reus, on té lloc el certamen cada any a mitjan mes de març.

Vídeo 'teaser' amb fragments dels films seleccionats per tal de participar al FEC 2016 / FEC; YOUTUBE

+info: http://www.fecfestival.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada