dimarts, 16 de febrer del 2016

Sorea modernitza el manteniment de les xarxes municipals de clavegueram

L'empresa ha inspeccionat 427,95 km de les xarxes del Vallès Occidental i del Baix Llobregat, amb un total de 71,47 km netejats


Un instant de la demostració del sistema feta dijous passat
a Rubí  / SOREA
Sorea, empresa que gestiona els processos relacionats amb el cicle integral de l'aigua, ha implantat la gestió avançada del manteniment de la xarxa municipal del clavegueram, en primer lloc a Rubí, on es va fer precisament una demostració dijous passat, i posteriorment a alguns altres municipis com Castellar del Vallès. Es tracta d'un model innovador, segons han explicat fonts de la pròpia companyia, que substitueix el sistema tradicional i les neteges preventives per neteges concretes, més sostenibles i eficaces. El sistema ja es troba en funcionament des de fa uns anys i el temps que ha estat en proves ha permès demostrar grans avantatges en eficiència de les operacions, motiu pel qual Sorea ha decidit estendre aquest sistema de gestió a tots els municipis que s'hi vulguin acollir. Sorea aposta, en aquest sentit, per la millora de la gestió dels claveguerams municipals, enfocant el manteniment de la xarxa cap a bones pràctiques que permetin obtenir la millor eficiència, sostenibilitat i transparència.

Un altre instant de la demostració del sistema feta dijous
passat a Rubí  / SOREA
Així doncs, amb l'objectiu de reduir la petjada hídrica i la petjada de carboni, Sorea va iniciar les proves a Rubí amb un nou model de gestió: l'anomenada Neteja Avançada, que permet assegurar un millor estat de la xarxa, modificant les periodicitats de neteja i optimitzant els costos de manteniment en funció de les característiques i necessitats de la xarxa. Aquest model avançat ha efectuat un estudi amb noves tecnologies i sistemes d'informació geogràfica, amb el qual directament es defineix on i com realitzar cada actuació. D'aquesta manera es substitueix el sistema tradicional i les neteges preventives que es feien al llarg de tota la xarxa, per neteges concretes que realment són necessàries. Actualment Sorea ja ha inspeccionat 427,95 quilòmetres de la xarxa del Vallès Occidental i Baix Llobregat, amb un total de 71,47 quilòmetres netejats mitjançant l'aplicació dels diferents equips de control: perxes amb càmeres d'inspecció de pous de registre i de canonades i camions de neteja que utilitzen aigua reciclada de la pròpia xarxa de clavegueram. Aquesta tècnica minimitza l'accés del personal a la xarxa evitant riscos i possibles accidents. Dintre del seu ventall d'avantatges, la Neteja Avançada, segons es remarca des de Sorea, és un 73,1% més sostenible que la neteja tradicional pel que fa a l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i, a més, els nous camions 'recirculadors' realitzen la neteja reduint un 50% el consum d'aigua potable.

+info: http://www.sorea.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada