dijous, 14 de gener del 2016

L'Ajuntament de Ripollet i entitats locals preparen la celebració de l'Any Lorca

Des del consistori s'espera poder realitzar activitats durant tot el 2016 i presentar el programa cap a mitjan febrer


Amb motiu dels 80 anys de l'assassinat del poeta, dramaturg i prosista andalús Federico García Lorca, el Consell d'Administració del Patronat Municipal de Cultura va aprovar el passat mes de novembre la declaració de 2016 com a Any Lorca a Ripollet. Nombroses entitats locals han fet ja diverses propostes de representacions teatrals, lectures de poemes o espectacles de dansa i arts plàstiques. L'alcalde de Ripollet, Jose Maria Osuna, acompanyat pel regidor de Participació, David Fontanals, i Ángel Esteve com a representant de les entitats culturals i veïnals, va presentar abans-d'ahir l'Any Lorca en roda de premsa Sala de plens de l'Ajuntament. Osuna va iniciar la seva intervenció destacant la seva satisfacció per dedicar l'any 2016 "a una figura de la talla literària i també humana com Federico García Lorca", especialment perquè la seva vida i la seva obra literària "té unes implicacions i representen una sèrie de valors que considerem que a dia d'avui segueixen vigents i que ens agradaria que també impregnessin el tarannà del nostre municipi". L'alcalde també va assegurar que està molt content perquè estan essent les pròpies entitats les que estan liderant aquest projecte, decidint quan es reuneixen i fent moltes propostes per configurar un programa que s'allargarà tot l'any i que es manté obert a la participació de totes aquelles entitats o persones que vulguin.

A més, Osuna va assegurar que volen "que l'any 2016 sigui l'any per tornar a gaudir de la colossal obra literària de Lorca", però que també serveixi per fer polítiques locals de memòria històrica de caire antifeixista, homenatjar la immigració que es va rebre a Catalunya en general i a Ripollet en particular, i treballar en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia. Per part de les entitats locals i veïnals, Ángel Esteve, coordinador de les Nits de Música de l'Associació d'Espectadors, va destacar l'entusiasme que han demostrat moltes entitats amb aquesta iniciativa i les ganes de fer coses de forma conjunta. Esteve espera poder realitzar activitats durant tot l'any i presentar el programa cap a mitjans de febrer. Fins el moment, Amics del Teatre, Urban Show Epidemic, Dansa Jove, La Careta Teatre, l'associació de música d'autor La Escalera, les associacions de veïns de Ripollet, la penya flamenca La Macarena, l'associació Alegrías del Sur, el Centre de Formació de persones Adultes Jaume Tuset i la biblioteca municipal ja s'han sumat a la iniciativa.

A la taula, d'esquerra a dreta: David Fontanals, l'alcalde de Ripollet i Ángel Esteve, abans-d'ahir acompanyat de representants d'entitats locals durant la presentació de l'Any Lorca / AJUNTAMENT DE RIPOLLET
+info: http://www.ripollet.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada