dimarts, 5 de gener del 2016

Celebrats, a Viladrau, els 100 anys de la I Volta motociclista a Catalunya

Dissabte passat s'han complert 100 anys des que el 2 de gener de 1916 va creuar el casc urbà de Viladrau el primer vehicle que va participar a la I Volta motociclista a Catalunya, considerada la primera prova tipus ral·li que es va celebrar al país. Per tal de commemorar aquest esdeveniment, en relació al qual ja va informar TITULARS.CAT (bloc del 07/12/2015) i iniciar els actes que culminaran el proper 31 de gener amb la inauguració de l'exposició monogràfica 'Viladrau, 100 anys de motor', s'han reunit abans-d'ahir l'altre, a Viladrau, diversos vehicles que van prendre part en alguna de les primeres edicions de la Volta, acompanyats de més de setanta vehicles clàssics i un gran nombre d'afeccionats que, a banda d'un petit recorregut urbà, han estat fotografiats en un dels enclavaments per on va passar aquella prova pionera.

El suport a aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Viladrau ha estat total per part d'institucions, clubs i afeccionats al món del motor, molts d'ells habitants de Viladrau. Els dos museus privats més importants del país, el Museu de la Moto Bassella-Barcelona i la Col·lecció d'Automòbils de Salvador Claret, han participat en aquesta commemoració, i han aportat dues importants peces que han encapçalat la desfilada de vehicles. En aquests 100 anys, per Viladrau no només han passat proves de cotxes i motos de tot tipus, sinó que el poble també ha estat el centre organitzatiu de proves de trial, tot terreny, ral·lis, resistència, el lloc on han nascut o viuen grans personatges del motor i on existeix un club que ha dinamitzat al llarg dels anys l'afició local, el Moto Club Viladrau: una activitat que és l'eix central de la mostra 'Viladrau, 100 anys de motor', que s'inaugurarà a l'Espai Montseny, on romandrà de manera permanent. Abans del 31 de gener, Viladrau viurà dos dies més de gran activitat automobilística: el 16 de gener es disputarà el Rallye d'Hivern-Critèrium Viladrau de regularitat per a clàssics i el 29 de gener passarà per la població del XIX Rallye Monte-Carlo Historique, que tindrà instal·lat un control de pas a la Plaça Major.

Celebració de dissabte passat. A la foto s'hi distngeixen en primer terme: tercer d'esquerra a dreta, Ricard Argenter, regidor d'Esports i Vida Associativa de l'Ajuntament de Viladrau; cinquè d'esquerra a dreta, Josep-Narcís Arderiu (vehicle núm. 2, cotxe participant a la Volta de 1919), sisena d'esquerra a dreta, Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau; i setè d'esquerra a dreta, Salvador Claret (vehicle David núm 1, Col·lecció d'Automòbils) / JAS
+info: http://www.viladrauturisme.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada